WhatsApp kullanıcılarının dikkatine! Uygulama ile ilgili daha önce duymadığınız bilgiler

WhatsApp kullanıcılarının daha önce duymadığı bilgiler. Bu uygulama hakkında gizli kalan bilgiler.
WhatsApp kullanıcılarının dikkatine! Uygulama ile ilgili daha önce duymadığınız bilgiler

Dünyanın en çok kullanılan WhatsApp mesajlaşma uygulaması ile ilgili bilinmeyen bazı bilgiler ortaya çıktı. WhatsApp'ın daha önce ücretli olduğunu biliyor muydunuz? Milyonlarca kullanıcısı olan bu mesajlaşma uygulaması hakkında tüm bilinmeyenleri sizler için derledik.

WHATSAPP HAKKINDA BİLİNMEYENLER

WhatsApp hakkında bilinmeyenler duyanları şaşkına çevirdi. 2019 yılının Kasım ayında ortaya çıkan ve bu uygulama ilk 1 yılda ücretsiz kullanım imkanı sunuyor daha sonra ise tek seferlik olacak şekilde ödeme istiyordu. Bu ödeme ise 1 dolar kadardı.

Şu anda ise WhatsApp tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılıyor. Tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri de budur. Uygulama daha sonrasında ise tamamen ücretsiz oldu. Tüm kullanıcılar ücretsiz bir şekilde hesap açabiliyorlar.

WhatsApp ayrıca hiç reklam göstermedi. Meta'nın Instagram ve Facebook gibi uygulamalarında birçok reklam gözükürken WhatsApp'ta hiç bir zaman reklam gösterilmedi. Ayrıca uygulama şu anda bazı ülkelerde yasaklı. WhatsApp'ın yasaklı olduğu ülkeler ise şunlardır; Çin, İran, Kuzey Kore, Eritre, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Vietnam, Kamboçya ve Myanmar.

Bu ülkelerde WhatsApp kullanımı yasaklanmıştır. Çünkü casusluk yapıldığına dair bazı şüpheler vardı.

Söz konusu ülkelerin neredeyse hepsinin WhatsApp’ı yasaklamak için sundukları gerekçe ise casusluk yapıldığına dair şüphelerdi. Bu gerekçe, özellikle Kuzey Kore ve İran gibi baskıcı hükümete sahip ülkelerde, çeşitli düşüncelere yol açıyor.

Bununla birlikte Google WhatsApp'ı satın almak istediğini söyledi. 2014 yılında WhatsApp' 10 milyon dolar karşılığında satın almak siteyen Google şirkete teklifini sundu. Fakat kurucular tarafından bu teklifin yetersiz olduğu gerekçesi ile reddedildi.

Uygulamanın isminin nerden geldiğini merak ettiniz mi? Bu isim “Naber?” anlamına gelen “What’s Up?” kelimesinden türetti.