Sanayi ve Teknoloji Bakanı müjdeyi verdi! TÜRKSAT 6A uzaya gidiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan güzel haber geldi. Kacır, yaptığı açıklamasında önümüzdeki 3-4 ay içinde TÜRKSAT 6A’nın uzaya gönderileceğini belirtti. Detaylar haberimizde
Sanayi ve Teknoloji Bakanı müjdeyi verdi! TÜRKSAT 6A uzaya gidiyor

Bakan Kacır, bugün ilk astronotumuz olan Alper Gezeravcı ile birlikte İzmir Ege Üniversitesi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi. Burada gençlere söz veren Bakan Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi yolunda gençlerle birlikte yola devam edeceklerini belirten Bakan Kacır, Türk gençlerinin başardıklarını tüm dünyanın gördüğünün de altını çizdi.

aw165884-05.jpg

60 YIL ÖNCE ATATÜRK HAVALİMANI’NDA TEKNOFEST

Konuşmasında 60 yıl önce Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST’ler düzenlendiğinden bahseden Bakan Kacır, 60 yıl önce Atatürk Havalimanı'nda tıpkı bizim TEKNOFEST’lerde yaptığımız işler gibi işler yapılmış. Gök şenlikleri adıyla Nuri Demirağ tarafından festivaller düzenlenmiş. Metal gövdeli yerli uçaklar üreten Nuri Demirağ, kendisiyle birlikte uçaklar geliştirebilecek, üretebilecek mühendisler, teknisyenler yetişsin diye, o uçakları uçuracak pilotlar yetişsin diye, hem İstanbul'da ve kendi memleketi Sivas'ta gök okulları açmış hem de Atatürk Hava Meydanı'nda gök şenlikleri düzenlemiş. 2000’li yıllardan sonra Türkiye, özellikle terörle mücadelede ihtiyaç duyduğu tüm teknolojiyi kendi imkanlarıyla geliştirme, üretme iddiasıyla yeni bir yolculuğa çıkmış. Biz İHA'ya ‘Heron’ diyorduk. ‘Heron’ İsrail'in insansız hava aracı markası. İsrail'den alınan bir takım uçaklar vardı, robot uçaklar. Fakat uçması gerektiğinde maalesef çoğu zaman uçmuyordu. İhtiyaç duyduğumuzda onlardan etkin şekilde maalesef yararlanamıyorduk. Türkler Bayraktar'la, Ankay'la, Akıncı'yla, Aksungur'la, Hürkuş'la, Hürşet'le, Atak'la, Gökbey'le, Kızıl Elma'yla, Kaan'la gökyüzüne imza attı” ifadelerini kullandı.

ALPER GEZERAVCI: “O GÜNÜN ŞARTLARIYLA MÜMKÜN DEĞİLDİ”

Alper Gezeravcı da konuşmasında çocukluğundan itibaren havacılıkla ilgili bir hevesinin olduğunu ancak o dönem şartlarında bunun çok mümkün olmadığını ve hep bu hayalden uzak durduğunu söyledi. 3 hafta boyunca detaylı bir çalışma yaptığını ifade eden ilk astronot Alper Gezeravcı, astronotların kitaplarını da okuduğunu söyledi.