RTÜK o dizi için inceleme başlattığını duyurdu!

Bu sene yayın hayatına girmesi ile birlikte sahneler ile en çok gündeme gelen dizilerden biri olan 'Kızılcık Şerbeti' hakkında inceleme başlatıldı.
RTÜK o dizi için inceleme başlattığını duyurdu!

Son dönemde TV'de yayımlanan diziler arasında sahneleri ile oldukça gündeme gelenler arasında yer alan 'Kızılcık Şerbeti' özellikle de kadına şiddet sahneleri nedeni ile tepkilerin odak noktası haline gelmişti. Konusu ve dizinin ilerleyiş biçimi ile birlikte pek çok kez sosyal medyada da gündeme gelen dizi hakkında RTÜK tarafından yapılan son açıklama ile birlikte inceleme başlatıldığı öğrenildi. 

DİZİ HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI! 

Bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dizi hakkında incelemelerin başlatıldığını duyuran RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Show TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde ifadelere yer vedi. 

Dizinin bir karekterinin zorla evlendirilmesi, ardından şiddet görmesi ve camdan aşağı atılması gibi sahnelerin oldukça tepki görmesinin ardından kısa süre içerisinde incemelerin başlatıldığı ifade edilmişti. 

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİ KONUSU NEDİR? 

Sahneleri ile sık sık gündeme gelen dizinin konusu "İyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra dimdik ayakta kalmış, iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım’ın tek isteği çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir.

Doğa’nın daha üniversiteye girdiği ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Kıvılcım, hayatının şokunu kızının kocasının ailesiyle tanışmasında yaşar. Doğa’nın kocası Fatih’in (Doğukan Güngör) ailesi oldukça muhafazakar bir ailedir. Kızının hayata bu kadar farklı bakan bir aileyle yapamayacağını düşünür. Doğa ise aşklarının her türlü farklılığın üstesinden geleceğine inanmaktadır. Kızılcık Şerbeti; doğruları aynı, yöntemleri farklı olan iki uç aile arasında kalan bir aşk hikayesidir." şeklinde açıklandı. 

Diziyi yakından takip eden kişiler tarafından ise incelemeler sonucunda RTÜK tarafından nasıl bir karara varılacağı da merak konusu oldu. 

İlgili Haberler