Microsoft ücretsiz uygulamaya son verdi! Windows 11 için anahtarlar çalışmayacak!

Microsoft uzun bir süredir ücretsiz sunduğu hizmette bedava uygulamasına son verdi. Artık sürüm yükseltmek isteyenler para ödemek zorunda kalacaklar.
Microsoft ücretsiz uygulamaya son verdi! Windows 11 için anahtarlar çalışmayacak!

Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemi Windows dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olmaya devam ediyor. Her bilgisayarda neredeyse yer alan Windows farklı sürümlerle uzun yıllardır dünyada tüm kullanıcılara hizmet veriyor. Sürümleri değişen Windows için yükseltme imkanları da veriliyor. Windows 7 veya 8 kullananlar işletim sistemlerini Windows 11’e ücretsiz olarak yükseltebiliyorlardı. Ancak Microsoft bu imkana artık son verdi.

MİCROSOFT ERTELEDİĞİ KARARI ALDI!

Windows 7 kullanıcılarının Windows 11’e ücretsiz yükseltme hakları bir yasal boşluktan kaynaklanıyordu. Windows 10 çıkığında Microsoft da Windows 7 ve 8 kullanıcılarının ücretsiz yükseltme yapmalarına izin verildi ve 2016 yılına kadar da bunun devam etmesi planlandı. Ancak 2016’da buna dair bir uygulama yapılmadı ve aynı planlama ile çalışma sürdürüldü. Windows 11 çıktığında da aynı ücretsiz imkan sağlandı.

ESKİ ANAHTARLAR ENGELLENDİ!

Microsoft Eylül 2023’te Windows 7 ve 8’den yeni sürümlere geçişin ücretsiz olduğu uygulamaya son verildiğini açıkladı. Bu da artık Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerinden Windows 10 ve 11’e yükseltme yapılamayacağını ifade ediyor. Nihayetinde Windows 11’i etkinleştirmek için eski anahtarların kullanılması engellendi.

YENİ SÜRÜMDE ÇALIŞMAYACAK

Microsoft artık ücretsiz sürüm yükseltme özelliğini oldukça sınırlı bir hale getirdi. Şu anda Windows 7 ve 8 anahtarları ile Windows 11 sürüm 22H2 etkinleştirilebiliyor. Ancak Windows 11 için 24H2 sürümü geldiğinde bu anahtarlar da çalışmayacak. Sadece Windows 10’dan Windows 11’e geçiş mümkün olacak. Diğer geçişler ise sağlanmayacak.