Son dakika, e-devlet çöktü mü? Neden giriş yapılamıyor, ne zaman düzelir?

E-devlet uygulamasına girmek isteyenlerin erişim sorunu yaşadıkları iddia edildi. E-devlet çöktü mü, neden girilemiyor, ne zaman düzelecek, açıklama yapıldı mı?
Son dakika, e-devlet çöktü mü? Neden giriş yapılamıyor, ne zaman düzelir?

Türkiye’de dijital devlet parolası ile çoğu işlemin yapılmasına olanak sağlayan e-devlet uygulamasını milyonlarca vatandaş kullanıyor. Oldukça gelişmiş bir sistemi olduğu bilinen E-devlet uygulaması çok nadiren olsa da bazen erişim sorunu ile karşılaşabiliyor. Vatandaşlar e-devlet uygulamasına girmek istediklerinde gerekli bağlantıyı sağlayamıyorlar. Şu anda da e-devlet sistemine girilemediği iddia ediliyor. E-devlet çöktü mü?

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YOĞUNLUĞU ARTIRDI

E-devlet sistemine girmek isteyenler bu akşam erişim sorunu ile karşılaşmaya başladılar. Bunun neden olduğu ise büyük merak konusu oldu. E-devlet için büyük bir yoğunluk meydana geldi. Bunun da emekliler ile alakalı olduğu biliniyor. E-devlet üzerinden emekliler maaş zamlarını ve yeni maaşlarını görebiliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaş zamlarını açıklamasının ardından yeni maaşlarının ne kadar olduğunu kontrol etmek isteyen emekliler yoğun şekilde e-devlet’e giriş yapmak istediler. Emeklilerin sayısının 16 milyonu bulduğu düşünülünce ortaya çıkan bu yoğunluk sistem kaldıramadı. Bundan dolayı e-devlet erişim sorunu yaşanmaya başlandı.

E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ, SORUN NE?

E-Devlet sisteminin çöküp çökmediği oldukça merak ediliyor. Bir çökme şeklinde durum olmadığı bildirilirken vatandaşların önemli bir kısmı hizmetten yararlanamıyorlar. Yoğunluktan dolayı hizmet aksaması yaşanıyor. Bu aksama da çoğu vatandaşın sisteme girişini engelliyor. Ancak az sayıda şanslı vatandaş sisteme giriş yaparak işlem yapabiliyorlar. E-devlet çökmedi ama erişim sorunu yoğunluk kaynaklı olarak meydana geliyor.

NE ZAMAN DÜZELECEK?

E-devlet üzerinden vatandaşlar çok sayıda resmi işlemi yapabildiği için sistemin ne zaman düzeleceği de merak konusu oldu. Elde edilen bilgilere göre sistemsel bri arıza yaşanmıyor. Yoğunluk azaldıkça sistemin normal işletişine dönmesi bekleniyor. Bunun için işlem yapmak isteyenlerin bir süre sonra yeniden işlem yapmayı denemeleri gerekiyor. Yoğunluk sona erdiğinde yaşanan erişim problemi otomatik olarak ortadan kalkacak.