Google açıkladı, YouTube için yeni uygulama! Bu programı kullanıyorsanız kaliteli videoları unutun!

YouTube üzerinde yayınlanan reklamların reklam engelleyici programlarla engellenmesine yönelik platform yeni bir tedbiri devreye soktu. Bu programları kullananlar artık videoları daha kalitesiz olarak izlemek zorunda kalacaklar.
Google açıkladı, YouTube için yeni uygulama! Bu programı kullanıyorsanız kaliteli videoları unutun!

Dünyanın en bilinen video paylaşım ve yayın platformu olan YouTube bir süredir reklam gelirlerini artırabilmenin yollarını arıyor. Bunun için kullanıcılara çeşitli opsiyonlar sunan platform çok da başarılı olamıyor. YouTube Premium ile reklamsız YouTube imkanını sunan platform bunu cazip bir hale getiremedi. Reklam engelleyici programları kullananlar YouTube reklamlarını engelleyebiliyorlar ve YouTube Premium’un bir özelliğini bedava kullanmış oluyorlar.

YOUTUBE KALİTEYİ DÜŞÜRÜYOR!

YouTube reklam engelleyicilere yönelik ek bir tedbiri daha devreye soktu. Mozilla Firefox ile YouTube üzerinden video izlemek isteyenler videoların geç açılması ve kalitesiz olmaları sorunu ile karşı karşıya kaldılar. Chorme üzerinden YouTube üzerinden sorunsuz bir şekilde videoların izlenebildiğinin görülmesi ayrı bir detay oldu.

Yapılan incelemede bu farklı uygulamanın neden olduğu bulundu. YouTube komut dosyasında kullanıcıların sayfa yüklenmeden önce beş saniye beklemeye zorlayan ve bir zaman aşımı görevi gören bir kod tespit edildi. Bu kod için filtre uygulanarak sorun düzeltilebiliyor ama bunu yapmak herkes için kolay değil.

GOOGLE AÇIKLAMA YAPTI!

Google ise bu yavaşlamanın nedenine dair bir açıklama yaptı. YouTube platformunun patronu olan Google bu yavaşlamadan reklam engelleyicileri sorumlu tuttu. Dünya çağında çeşitli ekosistemleri desteklediklerini açıklayan Google, milyarlarca kişinin YouTube videolarına erişimlerinin devamı için reklam engelleyicilerle mücadele edileceğini bildirdi. Reklam engelleyicileri açan kullanıcıların reklamlara izin vermelerini veya YouTube Premium’a üye olmalarını teşvik etmek amacıyla bir uygulama başlatıldığı bildirildi.

Google açıklamasına göre artık reklam engelleyicisi kullananlar kullanmış oldukları tarayıcıdan bağımsız olarak standartların altında kalitede video izlemek zorunda kalacaklar.