Gmail hesabı olan herkes dikkat! Hesaplar siliniyor, hemen bunu yapın

Tüm dünyanın en sık kullanılan mail hesapları arasında olan Gmail için Google harekete geçti. Aktarılan son habere göre artık Google, o Gmail hesaplarını silmeye başladı. Hesaplarının silinmesini istenmeyenler ne yapmalı? Detaylar haberimizde
Gmail hesabı olan herkes dikkat! Hesaplar siliniyor, hemen bunu yapın

Google’nin aktardığı son habere göre bu haftadan itibaren artık etkili olmayan Gmail hesapları silinmeye başlıyor. Hesaplarına bir süredir giriş yapmayan kullanıcılar Google’nin bu kararı ile kötü sürpriziyle karşılaşabilir.

Google, artık güvenlik risklerine karşı daha dikkatli adımlar atmaya başladı. Kullanılmayan ya da aktifliğini kaybeden Gmail hesapları için harekete geçildi. İlk defa mayıs ayında kullanıcılara duyurulan hesap kapatma işlemi bu hafta başlıyor.

GOOGLE NEDEN KULLANILMAYAN HESAPLARI SİLİYOR?

Google, bir süredir aktif olmayan ve kullanılmayan hesapları silecek. İşleme ise 1 Aralık tarihinde başlayacağını duyurdu. Sadece kullanılmayan Google hesapları değil, bununla birlikte e-postalar, Drive dosyaları ve bağlantılı olan diğer dosyalar anında silinecek.

YAPILMASI GEREKENLER NE?

Google hesabının silinmesini istemeyenler için de detaylar belli oldu. Gmail hesabınızın silinmesini engellemek için 2 yılda bir hesabınıza giriş yapmanız yeterli olacak. Şu anda hesabınıza giriş yaparsanız, bu hesabınızın 2025 yılına kadar silinmesini engelleyecek. Bunun dışında yapılabilecekler şu şekilde:

Play Store’den uygulama indirme

Youtube’de video izleme

Google Drive’yi aktif bir şekilde kullanma

Google’den arama yapma, arama kanallarını kullanma

Yapacağınız bu işlemler hesabınızın silinmesini engelleyecek.