Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Artık Türkiye’de de kullanıma sunulan Facebook yüz tanıma özelliği herkes tarafından merak ediliyor.
Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook tarafından getirilen bu özellikte en büyük amaç, kişilerin Facebook’taki fotoğraflarının güvenliğini sağlamak. Fotoğraf tanıma özelliği sayesinde sizin şahsi fotoğraflarınızı başkalarının kullanması engellenmeye çalışılacak. Böylece sizin fotoğraflarınız ile açılan sahte hesaplar da önlenecek.

Facebook Yüz Tanıma Özelliği

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook, kendisini geliştirmeye devam ediyor. Artan güvenlik önlemleri ile platformun daha güvenle kullanılmasını sağlamak için adımlar atıyor. Son gelen adım ise Facebook tarafından kullanıma sunulan yüz tanıma özelliği oldu. Bu özellik sayesinde istemediğiniz fotoğraflarda etiketlenmeyeceksiniz. Aynı zamanda sizin fotoğraflarınızın başkaları tarafından kullanımı da engellenmiş. Aralık ayından beri kullanıma açılan özellikten halen haberi olmayanlar var. Facebook yüz tanıma özelliğini aktifleştirme ile hesabınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

Facebook Yüz Tanıma Özelliği Aktifleştirme

Facebook kullanıcıları uygulamalarını güncelledikleri ya da online olarak giriş yaptıkları zaman yüz tanıma özelliği kendiliğinden aktif olarak ayarlanıyor. Yani Facebook’ta varsayılan ayar yüz tanıma özelliğinin açık olması yönünde. Böylece sizin fotoğraflarınızı alan, paylaşan kişiler olduğu zaman size bildirim gelecek ve haberdar olacaksınız.

Eğer bu özelliği kullanmak istemiyorsanız kapatmanız da mümkün. Facebook’tan ‘Ayarlar’ sekmesine tıklayın ve oradan ‘Gizlilik Ayarları’ seçeneğini seçin. Buradan özelliği kapatabilirsiniz.

Güvenlik Önlemleri Artıyor

Facebook tarafından yapılan açıklama ile insanların bu uygulamayı kullanırken, platforma fotoğraf yüklerken kendilerini daha güvende hissetmeleri için böyle bir özelliği devreye soktukları aktarıldı. Artık Facebook’ta kullanılan yüz tanıma teknolojisi sayesinde başka kişilerin fotoğrafları profil resmi olarak kullanılamayacak. Yine kişiler etiketlenirken rızaları alınacak. Fotoğraflarını kopyalayan, kullanan kişiler bildirilecek. Böylece Facebook’un kullanıcı kitlesinin memnuniyeti amaçlanıyor.

İlgili Haberler