Facebook Destek Platformu Türkiye’de

İnternet fenomenleri ve içerik oluşturan kişilerin maddi destek toplayabilecekleri, kitlelerine vaatlerini açıklayacakları bir oluşum çıkarıldı.
Facebook Destek Platformu Türkiye’de

Facebook, bağış konusunda Patreon, video içerik açısından da Twitch’e benzerlik gösteren destek platformunu Türkiye için de başlattı.

İnternet üzerinde içerikleri en iyi şekilde üretmek günümüzün en popüler meslekleri içerisinde yer aldı. Temel anlamda pek çok konuda içerik üreten insanların, düzenli şekilde işlerine devam edebilmeleri konusunda maddi destek almaları gerekmektedir. Son dönemlerde büyük bir çıkış yakalamayı başaran Twitch ve Patreon bu yerlerin başını çekiyordu. Facebook, kendisine has bir yöntemle, bu duruma benzer bir uygulama sunmaya başlıyor.

Türkiye Servisi

Firmanın Türkiye üzerinde kullanıma açmış olduğu yeni servisi, hayranların sevdikleri içerik üreticilerine destekte bulunmalarına yardımcı oluyor. Diğer platformlardan farklı şekilde Facebook, üreticilerin bu destekler ile rozet kazanmalarını sağlıyor.

Hayranlar, üreticilere minimum olarak 4.99 dolar bağış yapabiliyorken, içerikler anlamında da kişisel istek ve fikirlerini de kolayca iletilmesini sağlıyor. Bununla beraber hayranlarında vermiş oldukları desteklerle rozet kazanabildikleri bu sistem üzerinde, destek olan her insan içerik üreticilerin “sahne arkası” olarak adlandırılan daha özel paylaşımları yer alıyor. Bu anlamda Facebook, destek olan izleyicilere sadece rozet vermeye modelde uygulayabilir.

Destekçi olmak için de Google Play hesaplarına bağlı yer alan kredi kartı ya da hesaplardan kolayca ödeme yapılıyor. İzleyiciler, üreticileri desteklemeden ilk olarak hazırladıkları videolarla karşılaşıyorlar.  Facebook, uygulama mağazalarına entegre olacak hesaplar aracılığıyla yapılan ödemelere beraber kripto parasını da güncelledi. Geçtiğimiz zamanlarda reklam verenlerin kendilerine en uygun içerik oluşturucusunu kolayca görebildikleri Brand Collabs hizmetini hayata geçiren Facebook,Instagram TV’yi hizmete sunmuştu. Facebook’un internet fenomenleri için YouTube gibi platformlar üzerinden modeli yaratmaya çalışmaya devam ediyor.

İlgili Haberler