Cep telefonu alacaklara kötü haber! Zam yolda

Cep telefonu alacaklara kötü haber. Akıllı telefonlara zam geliyor.
Cep telefonu alacaklara kötü haber! Zam yolda

ARM işlemci pazarının yüzde 95'ini elinde bulundurmaktadır. ARM neredye tüm akıllı telefonların temel işlemci bileşenlerinin tasarımlarını gerçekleştiriyor. İşlemci pazarının yüzde 95'ine hizmet veren ARM İngiltere merkezli bir şirket. Bu şirken akıllı telefonların temel işlemci bileşenleri ile ilgili yeni ücretlendirmeye gidileceğini duyurdu. Çip tasarımları ile ilgili yeni ücretlendirme tarifesini yayınlamaya hazırlanıyor. 

AKILLI TELEFONLARA ZAM YOLDA

ARM neredeyse tüm telefonların işlemci bileşenlerinin tasarımlarını gerçekleştiren ünlü bir şirket. Bu şirket sunmuş oldukları işlemciler için telif hakkı sistemini değişmek istediğini bildirdi. Şirket daha önce üretmiş olduğu çiplere göre bir durum değerlendirmesi yaptı. Buna göre bu süreçten sonraki üretimlerde cihaz değerine bağlı bir fiyatlandırma yapılacağı ile ilgili çalışmaların yapıldığı açıklandı. Şirket gelirinde artışa gitmek istediğini ve sunulan hizmet ile ilgili yeni bir ücret planlamasının yapılacağını açıkladı. 

ARM telefon tabanlı fiyat stratejisine geçiş yapmayı planlıyor. Böylece telefonların çip tasarımlarından çok daha fazla gelir elde edecek. Bu durum ise cep telefonlarının fiyatlarını doğrudan etkileyecek gibi duruyor. Birde ARM tarafından sunulan yeni karardan sonra telefon şirketleri kendi çip tasarımlarını yapmaya da yönelebilirler. 

İlgili Haberler