Bilim Dünyası Şaşırtmaya Devam Ediyor

Bilim dünyası her geçen gün yeni bir buluşla, insanları şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi sizlere kısaca derleyip topladığımız bilgileri paylaşacağız.
Bilim Dünyası Şaşırtmaya Devam Ediyor

Dünya Güneş'in Çevresinde Dönmüyor

Dünya'nın Güneş'in etrafında dönmesi konusunda aslında, tam olarak Güneş'in etrafında dönmüyor, Güneş dünya ve tüm gezegenler güneş sisteminin orta ağırlık bir merkezi var ve bu merkez etrafında dönüşü yapılıyor. Dev kalamar olarak bilinen kalamarlar, göz büyüklüğü 40 santimetreyi bulabiliyor.

1999 yılı Ekim ayında bir buz dağı antartikadan kopmuş dev buzdağının toplam büyüklüğünün Londra'dan büyük olduğu bilimsel olarak açıklanmış bulunuyor. Sizlere dünya hakkında bilgi verirken, Merkür gezegeni hakkında bir bilgi verdim gece sıcaklık -180 dereceye kadar düşerken, gündüz sıcaklığı tam 430 dereceye ulaşabiliyor. Güneş, eğer maske fiyatı büyüklüğünde olsaydı, dünya bezelye büyüklüğünde olacaktı. Yani bu kadar bir ölçü farkı vardır.

Bilim Dünyası Açık Şekilde Sunuluyor

Aynı zamanda bilim dünyası tarafından açıklanan sistemler, Jüpiter ise golf topu kadar büyüklükte olacaktı, yine dünya ve galaksi hakkında bilgi verirken şunu bilmek gerekir ki, Andromeda bizim Samanyolu Galaksinde bize en yakın galaksi olarak bilinmektedir. Bu arada dünyadan bahsetmişken, şunu da söylemek gerekir ki, her saniye dünya yüzeyini ortalama 100 adet yıldırım çarpmaktadır. Bu da bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Dünyanın ışık hızı ile ilgili de bilgi vermek gerekirse, ışık bir saniyede, dünya çevresine tam yedi buçuk defa ulaşabilecek bir hızla hareket eden çok büyük bir güçtür.