Apple'dan iPhone'lara devrim niteliğinde özellik! Telefonunuz artık sizinle konuşabilecek

Getirilen her yeni güncelleme ile şaşırtmayı başaran iPhone telefonlarının artık telefon sahipleri ile sesli bir şekilde görüşme sağlayabileceği öğrenildi.
Apple'dan iPhone'lara devrim niteliğinde özellik! Telefonunuz artık sizinle konuşabilecek

Son yılların en çok tercih edilen telefon modellerinden olan iPhone için getirilecek olan yeni güncelleme ile birlikte artık kişilerin telefonları ile sesli bir şekilde konuşabilecekleri öğrenildi. Yakın zamanda gelmesi beklenen IOS 17 ile birlikte yeni pek çok özellik arasında sesli bir şekilde iletişim kurmanın da eklendiği öğrenildi. Yalnızca telefonun asıl sahiplerinin seslerini tanıyarak oluşturulacak olan bu özellik ile birlikte "Kişisel Ses" güncellemesinin yakın zamanda çıkmasının beklendiği öğrenildi. 

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLAYACAK! 

Webtekno'nun haberine göre; Apple tarafından iPhone ve iPAD'ler için getirilecek olan özellikte görme yetisini kaybetmiş olan kişiler için büyük bir kolaylık sağlanmasının amaçlandığı öğrenildi. Kişisel ses özelliği ile sizin sesinizi tamamen alan telefonlar artık sizin sesinize benzer bir ses tonu ile çevrenizdeki insanlar ile sizin yerinize konuşacağı öğrenildi. 

15 DAKİKALIK AYAR İLE SİZİN YERİNİZE GEÇEBİLECEK! 

Yapılan açıklamalara göre cihazlara yapılacak olan 15 dakikalık sesli okumanın ardından tamamiyle sizin ses tonunuza erişimi sağlayabileceği ifade edildi. Şirket tarafından vatandaşları en çok endişelendiren konuların başında yer alan gizlilik konusunda ise güvenliğin tam olduğu, ses tonlarının gizli tutulacağı aktarıldı. 

Tüm bu özelliklerin arasında görme engelli vatandaşlar için sesli okumanın çevredeki nesneler için de geçerli olabileceği aktarıldı. Yani dışarıda herhangi bir yazıyı okumak isteyen kişiler kamerayı doğrulttuğunda cihaz sesli bir şekilde okuyacak.

2023 senesi içerisinde çıkması beklenen bu özelliğin cihazlara ne zaman geleceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapmayan Apple, yalnızca bu sene içerisinde kesin bir şekilde sunulmuş olabileceğinden bahsetti. Bir diğer gelişme ise cihazlara gelecek olan iOS 17'nin içerisinde bu özelliğinde barındırılabileceği öğrenildi. 

İlgili Haberler