Android telefonlarınızda bu 16 uygulamadan biri varsa ACİL SİLİN uyarısı geldi

Dünyanın iOS’tan sonra en sık tercih edilen işletim sistemlerinin başında Android geliyor. Ancak Andorid cep telefonları için önemli bir açıklama geldi. Bu 16 uygulamanın hemen kaldırılması gerektiğinin altı çizildi.
Android telefonlarınızda bu 16 uygulamadan biri varsa ACİL SİLİN uyarısı geldi

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Play Store’den indirilen ve 2 milyondan fazla indirmesi olan 16 uygulamanın içeriğinde virüsün olduğu tespit edildi. Virüslerin, telefondaki önemli bilgileri çalabileceği ifade edilirken, Andorid telefon kullanıcılarına önemli uyarıda bulunuldu.

UYGULAMALARIN ADI AÇIKLADI

Aktarılan son habere göre 16 uygulamanın ismi belli oldu. Uygulamaların telefona yüklenmesinden sonra simgeler şeffaf resimlerle değiştirilir ve mobil tarayıcılar üzerinden kendini gizlemeye başlar. Şifrelere ulaşım sağlayarak, kullanıcılar açısından da ciddi risk oluşturabilir. Yapılan son açıklamaya göre risk barındıran o 16 uygulama şu şekilde:

Super Skibydi Killer

Agent Shooter

Rubber Punch 3D

Rainbow Stretch

Eternal Maze

Cowboy’s Frontier

Enchanted Elixir

Fire Fruits

Jungle Jewels

Stellar Secrets

GazEndow Economic

FinancialFusion

Financial Vault

MoneyMentor

Love Emoji Messenger

Beauty Wallpaper HD

HUAWEİ AÇIKLAMA YAPTI

Son günlerde bu konuya ilişkin Huawei cihazlarından gelen bildirimler sıklaşmaya başladı. Alınan bilgilerin özellikle Huawei P30 Pro, P20 ve 1p10 serilerine ait olduğu aktarıldı. Kullanıcılar konuyla ilgili şikayetlerini ve geri bildirimlerini Google’ın destek formları ve X sosyal medya platformları üzerinden paylaşmaya başladı.

Android telefonlarda belirtilen uygulamaların yüklü olması halinde hemen silinmesi konusunda da uyarı yapıldı.