Uşaklı boksör Ayşe vurduğunu deviriyor

Elazığ’da gerçekleştirilen Ahmet UYGUR Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Ayşe Doğan 66 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.
Uşaklı boksör Ayşe vurduğunu deviriyor

03-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Elazığ'da düzenlenen Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası bugün oynanan final müsabakaları ile sona erdi. Şampiyona Türk Boksuna büyük emekler veren Ahmet Uygur adına düzenlendi. Final müsabakaları sonunda Uşak’tan katılan Ayşe Doğan 66 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Ayşe Doğan, 2019 yılında İstanbul’da yapılan yıldız ve büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 70 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu.

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Banaz İlçesine bağlı Kaylı köyünden olan Ayşe Doğan, İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi 12. sınıfta eğitim görüyor. Babası emekli işçi olan Ayşe, “Konuştuğum birkaç abla boks sporu yapıyordu. Ben de onlara özenerek 14 yaşında Görkem Durak Hocamın nezaretinde başladım. Bir yıl boks spor ile uğraştıktan sonra 2018 yılında Türkiye 3. oldum. 2019 yılında yıldızlarda ve bu yılda gençlerde Türkiye Şampiyonu oldum.

Ailem boks konusunda bana her zaman destek olmuştur. Onları desteği de bana büyük bir moral olmuştur. Okulda arkadaşlarım ve öğretmenlerim de beni destekliyor. Türkiye Şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Başta Görkem Durak Hocam olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Şimdi hedefim, Avrupa Şampiyonu olmaktır. Boks yetenek ve çalışma isteyen bir spor dalı, ben profesyonel bir boksör ve boks antrenörü olmak istiyorum. Yani geçimimi boks sporundan sağlamayı düşünüyorum.

Örnek aldığım boksör, tekniğinden dolayı Muhammed Ali’dir.  Boksu herkesin yapmasını öneririm. Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü her türlü malzeme ve tesisi bize sağlıyor. Neredeyse hiç masrafı da olmuyor” dedi.

Ayşe Doğan’ı yıllardır çalıştıran Boks Antrenörü Görkem Durak’ta Ayşe’nin boksu çok sevdiğini ve çok yetenekli olduğuna dikkat çekerek, hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu dile getirdi.

VALİ KOCABIYIK’TA AYŞE’Yİ KUTLADI

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ta sosyal medya hesabından yayınladığı kutlama mesajında; “3-9 Eylül 2021 tarihleri arasında Elazığ’da gerçekleştirilen Ahmet UYGUR Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Ayşe Doğan 66Kg’da Türkiye Şampiyonu oldu. Kendisini ve antrenörü Görkem Durak’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

  (SALİH KILINÇ / HABER)                                                                 

İlgili Haberler