Unutkanlıkla Mücadele Etmenin 10 Altın Kuralı

Bu makalemizde sizlere unutkanlıkla mücadele etmenin 10 altın kuralı hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Unutkanlıkla Mücadele Etmenin 10 Altın Kuralı

Hayatımızın yoğun süreci nedeniyle ve yorucu stres dolu yaşam koşulları, koşturmalar nedeniyle bazı işlerimizi unutur hale gelmekteyiz. Çalışma temposunun arttığı şu günlerde unutkanlığımız da artmaktadır.

Ekseriyetle yaşlılarda gözlemlenmekte olan unutkanlık gençlerde de gözlemlenmektedir. İşlerimizi aksatabilecek noktaya varan unutkanlıklarımızı önleme de bazı pratik yöntemlerle unutkanlığı önleme bu sorunumuzu en aza indirgememiz mümkün olmaktadır.

Unutkanlığı Önleyen Altın Kurallar

Unutkanlıkla mücadele etmenin 10 altın kuralı şöyle sıralayabiliriz;

  1. İşleri dizayn etmek, günlük yapmakta olduğumuz işleri belli bir plana göre yapar isek ve bu programa göre hareket eder isek unutkanlığı en aza indirgemiş oluruz
  2. Parmağımıza ip bağlamak, yapacağımız işi bize hatırlatma mahiyetinde parmağımıza bir işaret bırakmanın oldukça faydası olacaktır.
  3. İşlerimizi not almak, yapacağımız işleri ajanda gibi defterlere not alır isek işlerimizi belli bir düzen de unutmadan yapabilme imkânı bulabiliriz.
  4. Anımsatmayı kolay edecek görsel teknikler kullanmak
  5. Vücudumuzu rahatlatarak işimize konsantre olmalıyız. Yorucu ve stresli iş temposunun bizlerde meydana getirdiği gerginlik ve sıkıntılardan dolayı unutkanlıklarda meydana çıkmaktadır. Bu tür sorunları hafifletmek için kendimizi rahatlatabilmemiz unutkanlığımızı önleme noktasında ciddi faydası olmaktadır.
  6. Uyku düzenimizi sağlıklı hale getirmek, zihnimizi canlı tutmakta ve işlerimizi yerli yerince yapmak için önemi oldukça fazladır.
  7. Zihnimizi dinç tutacak, çalıştıracak bulmaca tarzı şeylerle meşgul olmak.
  8. Kendinize bol bol vakit ayırıp dinlenin.
  9. Düzenli spor yapmak, zihnimizin çalışmasına ve vücudumuzun dinç olmasını sağlayarak unutkanlığımızı aza indirgenme noktasında ciddi faydalar hasıl olmaktadır.
  10. Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenerek ve beslenme alışkanlıklarımızı düzenli bir şekilde olması unutkanlığı önleyen altın kurallardandır.

İlgili Haberler