Tırnaklarınız böyle görünüyorsa yandınız! Acil doktora görünün

Bazı ağır hastalıkların belirtisi önceden fark edilebiliyor. Vücudumuzun farklı bölgeleri sinyal vermeye başlıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, tırnak ve parmak görünümü konusunda uyardı! İşte detaylar
Tırnaklarınız böyle görünüyorsa yandınız! Acil doktora görünün

Açıklama ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay tarafından geldi. Altay, yaptığı açıklamasında hekimlerin artık yaptıklarını fiziki muayene ile bazı hastalıkları teşhis edebilecekleri belirtildi.

"BAZI HASTALIKLARDAN ŞÜPHELENEBİLİRİZ"

Altay, herkesi yakından ilgilendiren açıklamasında “Bir ele, parmaklara ve tırnaklara bakarak bazı hastalıklardan şüphelenebiliriz. Elinde, parmaklarında ve tırnaklarında değişim görenlere uzmana başvurmalı” diyerek vatandaşları uyardı. Herkesin parmak ve tırnak kontrolü yapması gerektiğini ve değişimleri iyi gözlemlemesi gerektiğinin altını çizen Altay, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Tırnak çok beyazsa karaciğer sirozu gibi bir hastalığın belirtisi, parmak ve tırnakta aşınmalar varsa kansızlığın bulgusu, parmakta noktalanma varsa sedef hastalığı gibi romatizmal hastalıkların belirtisi olabiliyor. Eğer parmak mor renge dönüşmüşse kan hastalıkları ve kalp yetersizliği akıllara gelmeli. Çomak şeklindeki bir parmak kalp hastalıkları, KOAH gibi hastalıkların belirtisi oluyor. Tırnakta çizgilenme görülürse romatizmal hastalıklar aklımıza geliyor. Dolayısıyla sadece tırnağa ve parmağa bakarak hastalıkları görebiliriz”

screenshot-8.png

ANORMALLİK FARK EDİYORSANIZ..

Uzman isim, parmak ve tırnaktaki değişimlerin mutlaka takip edilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tür rahatsızlıkların genellikle akciğer, hematoloji ve kalp konusunda incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Parmak ve tırnaklardaki değişimlerin vücuttaki bazı hastalıkların habercisi olabileceği de ifade ediliyor.