Su içmek için en doğru zaman uzmanlar tarafından açıklandı!

Su içmenin de doğru zamanı var. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve yapılan araştırmalar doğrultusunda su içmenin doğru zamanları açıklandı.
Su içmek için en doğru zaman uzmanlar tarafından açıklandı!

Su içmek için en doğru zaman uzmanlar tarafından açıklandı!: Su içmek hayati önem taşımaktadır. Fakat doğru zamanlarda su içmek çok daha önemli. Uzmanlar doğru zamanda su içmek vücut sağlığı için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Bu nedenle su tüketimini bilinçli olarak yapmak gerekiyor. Öncelikle gece uyuduğunuz da sabaha kadar su içmediğiniz için sabah kalktığınızda ilk işiniz su içmek olacaktır. Uyanır uyanmaz içilen antioksidan, C vitamini ve potasyumun vücutta artmasını sağlar. Ayrıca suya yarım limon sıkarak tüketmekte oldukça faydalı olacaktır. 

Özellikle yaz günlerinde vücuttan çok fazla su ter yoluyla çıkar. Ya da spor sonrasında hızlı bir şekilde su kaybı yaşarız. Bu sebeple terleyerek atılan suyun geri gelmesi için mutlaka spordan sonra su içilmesi gerekmektedir. Kaslarınız ısınıyorken vücudunuz ise ısıyı atmak için terleyecektir. Bu nedenle vücudunuzun soğuması için mutlaka su içmelisiniz

Spor yapıyorsanız spordan sonra mutlaka su tüketimi yapmalısınız. Bunu sadece spordan sonra değil tüm güne yayarak yapmalısınız. Düzenli olarak günlük su ihtiyacınızı almak vücut sağlığınız için oldukça önemlidir.

Spor yapacağınız zaman spordan 30 dakika kadar önce bir bardak su içmeli ve spora daha sonra başlamalısınız. Ter yoluyla su ve elektrolit kaybedilmektedir. Bu nedenle vücudunuzu nemli tutabilmek için mutlaka düzenli aralıklar ile su içmelisiniz. Spor yaparken aralarda, spordan önce ve spordan sonra mutlaka birer bardak su içmelisiniz. 

Bunlar dışında başınız ağrıdığında ya da enerjinizin düşük olduğunu hissettiğiniz zamanlarda yine birer bardak su içmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin ise yemeklerden önce mutlaka bir bardak su içmeleri önerilmektedir. Daha önce yapılan bir araştırmada yemeklerden önce su içilmesi daha az yemek yemeğe neden olmakta ve böylece daha hızlı kilo vermeye yardımcı olacağı ortaya çıkmıştır. 

İlgili Haberler