Sizin de tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Diyabet hasatlığı Türkiye'de milyonlarca insanda gözleniyor. Bu hastalığın bilinen belirtileri dışında az bilinen belirtilerinin de olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkıyor.
Sizin de tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Sizin de tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz: Diyabet hastalığı kandaki şeker seviyelerinde sorunlara sebep olan yaygın bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzman doktorlar tarafından Diyabet hastalığının yaygın belirtileri aşırı susama, sürekli yorgun hissetme ve sık sık tuvalete gitme gibi belirtilerdir. Bunun yanında ayak ve el tırnaklarında oluşan mantar ve enfeksiyon gibi rahatsızlıklar da Diyabet'i işaret ediyor olabilir. 

TIRNAKLARDAKİ SARARMALARA DİKKAT!

Dr. Sarah White tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda tırnaklarda oluşan enfeksiyonların da Diyabet hastalığını işaret edebileceğini açıkladı. Buna göre tırnaklarda oluşan mantar ve enfeksiyon gibi rahatsızlıklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Araştırmalara göre Türkiye'de toplamda 7 milyon insanın Diyabet hastası olduğu öğrenildi. Yüzde olarak düşünüldüğünde ise bu oran yüzde 15 olarak karşımıza çıkıyor. Diyabet rahatsızlığına karşı az bilinen bazı belirtilerin de olabileceğini söyleyen uzman isimler tırnakların bu şekilde görünmesine karşı da uyarılarda bulundu. 

Dr. Sarah White yaptığı araştırmalar doğrultusunda Diyabet hastalığının glikosilasyon olarak adlandırılan bir işlemin artan hızı sebebiyle tırnaklardaki proteinlerin etkilenebileceğini ve sararmalara yol açabileceğini söyledi. Bu nedenle tırnaklarda gözlenen enfeksiyon, sararma ya da mantar gibi rahatsızların göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Dr. White Tırnaklarınızın rengi değiştiyse bu, bir süredir yüksek kan şekeriniz veya kötü kontrol edilen diyabetiniz olduğu anlamına gelebilir." diyerek uyardı. 

Sizin de tırnaklarınızda bunlara benzer bir rahatsızlık bulunuyorsa mutlaka bir uzmana danışılması gerektiği ve gereken tetkiklerin yapılması için hastaneye başvurulması gerektiği uzmanlar tarafından öneriliyor. 

İlgili Haberler