24 şehre DOĞAL AFET uyarısı! Kar gök gürültülü sağanak yağış fırtına SEL alarmı hayat felç olacak

Türkiye bugün alarm durumuna geçerken Meteoroloji sel uyarısı yapılan iller listesi yayımladı. Yoğun kar yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış alarmı!
24 şehre DOĞAL AFET uyarısı! Kar gök gürültülü sağanak yağış fırtına SEL alarmı hayat felç olacak

24 şehre DOĞAL AFET uyarısı! Kar gök gürültülü sağanak yağış fırtına SEL alarmı hayat felç olacak - Doğal afetlerle sınanmaya devam eden Türkiye'de aniden bastıran yerel yağışlar nedeniyle çok sayıda sel felaketi yaşanmıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Aralık 2023 tarihli günlük hava durumu tahmin raporu yayımlanırken bugün gök gürültülü sağanak yağış, sel ve fırtına uyarısı yapılan iller açıklandı. Meteoroloji 24 ilde sağanak yağış uyarısı yaparken belirtilen illerde yerel yönetimler ve AFAD ekipleri teyakkuz durumuna geçirildi.

6 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA BUGÜN SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Kıyı Ege'de Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale'nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi'nde yarın (06.12.2023 Çarşamba) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

tahmin.jpg

Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Ağrı, Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak kuvvetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu illerin yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yer yer yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Kahramanmaraş'ın doğu bölgelerinde de yerel sağanak yağış uyarısı yapılırken söz konusu kuvvetli yağışlar nedeniyle yerel yönetimlerin tedbir almaları ve dikkatli olmaları istendi. Uyarılarda vatandaşların da dikkatli olmaları istenirken özellikle de dere yataklarının yakınlarında olan yerleşim birimlerinde AFAD ekipleri tarafından da tedbirlerin arttırılması dikkat çekti.