SGK deprem bölgesinde ilaçlara erişim kolaylığı sağlayacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden 10 il enkaz yığınına döndü. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremzedelerin ihtiyaçlarına bir yanıt da SGK'dan geldi.
SGK deprem bölgesinde ilaçlara erişim kolaylığı sağlayacak

SGK deprem bölgesinde ilaçlara erişim kolaylığı sağlayacak - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem  Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Malatya'da büyük yıkıma neden oldu. Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin olarak açıklandı. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel tanımlama yaparak ilaçlara erişimi kolaylaştıracağını bildirdi.

DEPREM BÖLGESİNE İLAÇ ERİŞİM KOLAYLIĞI

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili derinden etkilerken büyük bir yıkımın meydana geldiği bölgede sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tek yürek oldu. Devlet kurumları da depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli kolaylıklar sunuyor. Bölgede deprem nedeniyle çadırlara yerleştirilen çocuk, genç, yaşlı ve kronik rahatsızlıklarından dolayı kullandıkları ilaçlar da göçük altında kaldı.İlaç sıkıntısının yaşandığının bildirilmesi üzerine SGK harekete geçti. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) deprem bölgelerine özel tanımlama yaparak eczaneler “484” koduyla reçete girebiliyor. SGK, TC kimlik numarası ile eczaneye başvuranlar vatandaşlar ilaçlarını kolaylıkla temin edilebildiğini açıkladı.

İlgili Haberler