Ormanlardan gelen şifa deposu! Çam kozalağı bu hastalıkları anında kesiyor!

Solunum yollarında herhangi bir rahatsızlık olanlara şifa ormanlardan geliyor. Çam kozalağı astıma bile çare oluyor. Çam kozalağı nasıl tüketilir?
Ormanlardan gelen şifa deposu! Çam kozalağı bu hastalıkları anında kesiyor!

Solunum yolları ile alakalı olarak yaşanan rahatsızlıklar insanların başına bela olabiliyor. Nefes almayı güçlendiren bu durum yaşam kalitesini de direkt olarak etkiliyor. Buna dair uzun süreli ilaç kullanımları mümkün olabiliyor. Hatta ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalan hastalar olabiliyor. Ancak tüm bu rahatsızlıkların şifasının doğada olduğu ortaya çıktı.

ÇAM KOZALAĞI İLE ŞİFA BULUYORLAR

Çam kozalağı ülkemizde hemen hemen her şehrinde ulaşılabilecek bir imkana sahip. Ancak çam kozalağının faydaları pek bilinmiyor. İnsanların yaşadıkları çok sayıda rahatsızlığın şifasının çam kozalağında bulunabildiği biliniyor. Yapılan bilimsel araştırmalar bunu ortaya koydu.

Çam kozalağı başta solunum yolu hastalıklarına çare oluyor. Solunum yolu enfeksiyonları çam kozalağı ile kısa sürede geçebiliyor. Daha da ötesi astım hastası olan kişiler sürekli ilaç kullanmak durumundalar. Bu kişiler çam kozalağı ile kalıcı olarak şifa bulabiliyorlar.

Maç kozalağı sadece solunum yollarına faydalı değil. Mide rahatsızlıklarını da hafifletmek mümkün oluyor. Hazır gıdalarla beslenme yaygınlaştıkça mide rahatsızlıkları da artıyor. Ülser, reflü, gastrit gibi mide şikayetleri çam kozalağı ile çok hafifletilebiliyor.

Kan temizleme özelliği de olan çam kozalağı diş eti rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, akciğeri temizlemesi, balgam söktürmesi, sinirleri yatıştırması gibi özellikleri de bulunan çam kozalağı tam bir şifa deposu görevi görüyor.

ÇAM KOZALAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Çam kozalağı direk yenilebilecek bir ürün değildir. Bunun için çam kozalağının yenilebilecek hale getirilmesi gerekmektedir. Bunun da en kolay ve yaygın yolu çam kozalağından reçel yapmaktır. Yeşil çam kozalaklarından yapılması gereken bu reçelden her sabah aç karnına bir şeker kaşığı tüketenler yaşadıkları sağlık sorunlarını giderdikleri gibi önleyici olarak da dirençli bir metabolizmaya sahip oluyorlar.