CHP Büyükşehir Belediye Başkanından SON DAKİKA kararı! Aday olmayacağını duyurdu

Yerel seçimlere artık az bir zaman kaldı. Partilerin büyük bir kısmı da 31 Mart yerel seçimler için çalışmalara başladı. Gelen son dakika haberine göre CHP Büyükşehir Belediye Başkanından biri "aday olmama" kararını duyurdu.
CHP Büyükşehir Belediye Başkanından SON DAKİKA kararı! Aday olmayacağını duyurdu

Aktarılan son habere göre CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı paylaşımında 31 Mart 2024 yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayarak, gerekçelerini de sıraladı.

ADAY OLMAMA KARARI GELDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, açıklamasını X sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Yaptığı paylaşımında aday olmama kararını ise şu şekilde duyurdu:

“Çok kıymetli hemşerilerim 1999 yılında Muğla Belediye Başkanlığıyla başlayan ve 2014 yılında büyükşehir belediye başkanlığıyla devam eden 3 dönem il, 2 dönem büyükşehir belediye başkanlığı görev sürecimi 2024 yerel seçimleri ile noktalamak amacıyla önümüzdeki seçimlerde aday olmama kararı aldım”

ekran-goruntusu-2023-11-28-205803.png

“KURTULUŞUN PARTİSİ CHP’MİZE..”

Gürün, açıklamasının devamında mesai arkadaşlarına, eşine ve kendisine/partisin destek verenlere teşekkür ederek “Başta hangi partiye gönül vermiş olursa olsun bu fırsatı ve görevi bana veren tüm hemşerilerime, bu onuru beş dönem yaşatan kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP'mize, desteğini hep yanımda hissettiğim eşim ve çocuklarıma, yol ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

2024 yerel seçimlerinin ülkemize ve Muğla'mıza şimdiden hayırlı olmasını diliyor Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da aydınlık ve refah bir Türkiye, mutlu bir Muğla'da birlikte yaşamak dileğiyle saygı ve şükranlarımı sunuyorum"

kapak-190538.jpg

YEREL SEÇİM NE ZAMAN?

Yerel yönetimlerin yeniden belirlenmesi amacıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 2024 Türkiye yerel seçimleri 31 Mart 204 tarihinde yapılacak. Yapılan bu seçimle birlikte belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ihtiyar heyetleri ve il genel meclis üyeleri belirlenecek.