Kanserli hücre oluşumunu engelliyor her akşam bir tane yiyin

Sebze ve meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak kış denilince akla gelen o sebzenin birbirinden farklı yararları olduğu ortaya çıktı. Özellikle kanserli hücre oluşumunu engelleyen o sebzeden her akşam bir tane yiyin! İşte o mucizevi sebze..
Kanserli hücre oluşumunu engelliyor her akşam bir tane yiyin

Kış sofralarının hem yemeği hem de salatası ile vazgeçilmez sebzeleri arasında olan brokolinin faydaları dikkat çekmeye devam ediyor. Vitamin açısından son derece zengin ve faydalı olan bu sebzenin kanserli hücre oluşumuna engel olabileceği ifade edildi.

Uzmanlar beslenme içeriğinde mutlaka yeşil ve kırmızı renkli sebzelerin tüketilmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyor. Bu noktada dikkat çeken sebzeler arasında olan brokoli K vitamini başta olmak üzere C vitamini, selenyum, demir, fosfor ve manganez açısından son derece zengin bir sebze olarak karşımıza çıkıyor.

KANSERLİ HÜCRELERE KARŞI BİREBİR

Brokolinin aynı zamanda içerisinde antioksidan içeriği ifade ediliyor. Hücre hasarlarını engelleme konusunda büyük bir görevi üstlenen bu yeşil sebze içerisindeki vitaminler sayesinde kanserli hücrelere karşı resmen birebir!

640x360.jpg

BROKOLİNİN FAYDALARI

Özellikle kış aylarında bol limonlu ve sarımsaklı salata hali ile herkesin sofralarında yer bulan brokolinin en temel bazı faydaları şu şekilde:

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  2. Kardiyovasküler sağlık açısından son derece yararlıdır.
  3. Kan basıncını düşürür.
  4. Felç riskini azaltır.
  5. Kalp krizi riskini azaltır.
  6. Sindirim sistemine yardımcıdır. Özellikle kabızlık sorununa iyi geldiği brokolinin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

Not: Hiçbir sebzenin ya da meyvenin direkt olarak kanseri engelleyici bir özelliği bulunmuyor. Ancak oluşumun engellenmesi ve bağışıklığın güçlenmesi adına yardımcı olabilecek sebzeler ve meyveler mevcut.