65 yaş üstü ile kronik hastalığı olanlara yeni yasak kapıda! Salgın yayılıyor işte masadaki TEDBİR KARARLARI

Türkiye yeni bir salgın hastalık ile karşı karşıya kalırken hastanelerde yoğun bakım doluluk oranları alarm vermeye başladı. Devlet ise ekonomiyi yormadan alınabilecek tedbirleri masaya yatırdı.
65 yaş üstü ile kronik hastalığı olanlara yeni yasak kapıda! Salgın yayılıyor işte masadaki TEDBİR KARARLARI

65 yaş üstü ile kronik hastalığı olanlara yeni yasak kapıda! Yeni salgın yayılıyor işte masadaki TEDBİR KARARLARI - Son dönemde Türkiye'de yeni salgın patlak verirken uzmanlar vatandaşları uyardı. Ancak riskli grup olarak en büyük uyarı 65 yaş üzeri vatandaşlarla kronik hastalığı olanlara geldi.

Koronavirüs salgını ilk patlak verdiği dönemde de hatırlanacağı üzere dünya genelinde hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünü 65 yaş üzeri kişiler ile kronik hastalığı bulunan insanlar oluşturmuştu. Sağlıklı olan kişiler hastalığı kolaylıkla atlatabilirken altta yatan hastalıklara ve yaşa bağlı olarak bu kişilerde ölüm oranı son derece yüksek olmuştu.

TÜRKİYE'DE YENİ SALGIN VAR MI 2024, GRİP SALGINI BAŞLADI MI?

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, son günlerde artan enfeksiyon hastalıklarına karşı maske kullanımı, mesafe ve hijyeninin önemine dikkat çekti. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, hastaların sağlık durumuna göre gereksiz antibiyotik kullanılmaması ve gerekli doz ve sürede kullanılmasını önerdi.

bsaske.jpg

Dr. Arıcan, “Grip, hasta bir insanın öksürükle havaya yaydığı enfekte damlacıkların sağlam kişiler tarafından solunum yolu ile alınması ile bulaşır. Kalabalık ortamlarda bulaşması kolaylaşır. Özellikle kış aylarında salgınlar ortaya çıkar, bu yüzden maske kullanımına önem vermeliyiz. Yetişkin bir hasta, grip semptomları başlamadan bir gün önce ve semptomların başlamasından 3-5 gün sonrasına kadar etkeni çevresindeki insanlara bulaştırabilir. Çocuklarda ise bu süre 7 güne kadar uzayabilir” dedi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI, MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GERİ GELDİ Mİ 2024?

Yaşanan vaka artışına bağlı olarak hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı artarken Sağlık Bakanlığı tarafından yeni çalışma yapıldığı iddia edildi. Ankara kulislerine düşen habere göre 65 yaş ve üzeri kişiler ile kronik hastalığı olan kişilere yönelik olarak hafta sonu sokağa çıkma yasağı ya da toplu ulaşımda ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirilebileceği ifade edildi. Okulların açılmasının ardından vaka sayılarının takip edilerek artış yaşanması durumunda sadece Şubat ayı genelinde de böyle bir düzenleme yapılabileceği belirtiliyor.