Her sabah 1 bardak aç karına için! Tansiyon, soğuk algınlığı ve kansere iyi geliyor

Sağlıklı olmanın ilk koşulu sadece dengeli ve düzenli beslenmek değil. Bunun yanı sıra beslenme alışkanlıklarını da değiştirmek ve sebze/meyvelerin gücünden faydalanmak! Çoğumuz kokuyor diye sarımsağa çok yaklaşmıyoruz ama sarımsak pek çok derde deva!
Her sabah 1 bardak aç karına için! Tansiyon, soğuk algınlığı ve kansere iyi geliyor

Günümüzde uzmanlar tarafından sarımsak resmen doğal antibiyotik olarak ilan edildi! Sarımsak günlük hayatımızda yemeklerde, salatalarda ve soslarda bolca kullanıyor. Ancak eminiz ki, bu kullanım şeklini pek çoğumuz ilk defa duyacak! Sarımsak çayı aç karnına tüketildiğinde pek çok yararı beraberinde getiriyor. İşte sarımsak çayı hakkında merak edilenler..

Soğangiller grubunda olan bu beyaz besin, çok güçlü bir antioksidana sahiptir. Vücut açısından da son derece faydalı olan sarımsak çay formu ile de yine pek çok derde deva olmaya devam ediyor. Çoğu kişi keskin kokusu ve hafif acımsı tadı ile sarımsağa yaklaşmasa da sarımsak çağının yararlarını duyunca eminiz ki her sabah içmeye başlayacaksınız!

SARIMSAK ÇAYI NEDEN TÜKETİLİR?

Sarımsak çayını duyanlar, bu çayın neden tüketildiğini merak ediyor. Genel olarak 1-2 diş sarımsak, sarımsak çayını hazırlamak için yeterli. Bu şekilde kronik rahatsızlıkları engelleyebilen sarımsak çayı, beraberinde gribal enfeksiyonların da önüne geçtiği için düzenli tüketilmesi öneriliyor.

sarimsak-neye-iyi-gelir-sarimsagin-faydalari-nelerdir.jpg

SARIMSAK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Sarımsak çayının faydaları ve merak edilenler şu şekilde:

Sarımsak, içerisinde yüksek antioksidan içermektedir. Bu sebeple de yapılan araştırmalar bizlere sarımsağın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Özellikle soğuk algınlığının artış gösterdiği dönemlerde düzenli tüketilmesi önerilmektedir.

Kan basıncının düşmesine yardımcı olan sarımsak çayı, hipertansiyon sorunu için de yardımcı olabilir.

Sarımsak çayı, vücuda girdiği zaman vücuttaki serbest radikallerle birlikte savaşmaktadır. Bu şekilde hücre hasarının azalmasına da destek olur.

Eklem rahatsızlığı başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına karşı da kullanılabilir.

Daha önce sarımsakla ilgili yapılan araştırmaların sonucuna göre, sarımsağın kolon, meme ve mide kanser türlerinde riski azaltabileceği ortaya konulmuştur.

Not: Sarımsağa karşı alerjisi olanların, emziren annelerin ve düşük tansiyon problemi olanların bu çayı tüketmemesi önerilmektedir. Hamilelerin ise doktoruna danışması tavsiye edilir. Haberimiz bir ilaç tavsiyesi niteliğinde değildir. Bu tür çayları tüketmeden önce doktorunuzdan öneri ve bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.