Her gün mutlaka yiyenin kanser riski azalıyor, bağışıklığı artıyor!

Kanser ne yazık ki günümüzün en ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kansere yakalanmamak için bağışıklığın güçlü tutulması ve sağlıklı besinler almak şart! O besini her gün mutlaka yiyenin kanser riski azalıp bağışıklığının arttığı ortaya çıktı.
Her gün mutlaka yiyenin kanser riski azalıyor, bağışıklığı artıyor!

Ülkemizin en önemli besinleri arasında olan yoğurt, zengin vitamini sayesinde kazandırdığı yarar ve faydalarla biliniyor. Bebeklik döneminde belirli bir aydan sonra tüketilmeye başlanan ev yoğurdu, ilerideki yaşlarda sağlık açısından pek çok yarar sağladığı ortaya çıktı.

Uzmanlar her seferinde hazır yoğurdun kullanılmaması gerektiğini belirtirken, ev yoğurdunun daha sağlıklı olduğunun altını çiziyor. Dyt. Berna Ertuğ, yaptığı açıklamasında yoğurdun faydalarını tek tek sıraladı. İşte detaylar

1 KASE YOĞURDUN KALORİSİ

Yoğurt içerisinde protein, yağ, karbonhidrat, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfot, kolesterol, A vitamini ve C vitamini barındırıyor. Bu kadar çok vitamin ve mineral açısından zengin olan yoğurdun mutlaka her gün 1 kase tüketilmesi gerekiyor. 1 kase yoğurdun ortalama olarak kalorisi 100 kcal gibi ifade ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-12-18-090834-min.png

MUTLAKA YEŞİL SUYUNU İÇİN

Yoğurdun yeşil suyunun mutlaka dökülmemesi ve içilmesi gerektiği ifade ediliyor. Yoğurt tüketildiği zaman vücuda çok sayıda vitamin ve mineral giriş yapar. Her öğünde tüketilmesi gereken ev yoğurdunu mümkün olduğu zamanlarda yemek ya da ara öğünlerde tercih edebilirsiniz.

EV YOĞURDUNUN FAYDALARI

Evde yapılan yoğurdun faydalarını saymakla bitiremeyiz! Genel olarak ev yoğurdunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Sindirimin iyileşmesini sağlar

Bağışıklık artırır

Kan şekerini düzenler

Kemikleri güçlendirir

Kanser riskini azaltır

Bağışıklığı kuvvetlendirir

Depresyonu azalttığı gibi kalp hastalıklarına yakalanma riskin de azaltır.

Ev yoğurdunun daha çok faydası olduğu bilinen bir gerçek. Yoğurdun içerisinde sağlıklı immün sistemi için gerekli olan vitamin ve minerallerin olduğu unutulmayarak günde ortalama olarak 1 kase yenmesi öneriliyor.