Her gün bir avuç yiyenin bağışıklığı demir gibi oluyor

Kış aylarının gelmesi ile birlikte pek çok kişi bağışıklığını güçlendirmenin yollarını arıyor. Konu ile ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre günde bir avuç kuruyemiş yemenin bağışıklık üzerindeki etkisi ortaya çıktı.
Her gün bir avuç yiyenin bağışıklığı demir gibi oluyor

Kuruyemiş, sağlık açısından pek çok yararı olan önemli besinlerdir. Kalori açısından yüksek olduğu kadar yararlarının da olduğu kuruyemiş hakkında merak edilenleri sizler için derledik!

KURUYEMİŞİN FAYDALARI

Kuruyemişin faydaları son dönemlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yararlı yağlar ve vitaminleri içeren kuruyemiş için günlük bir avuç kadar tüketilmesi öneriliyor. İşte kuruyemişin yararları ve merak edilenler

Kuruyemiş iyi protein, iyi yağ, vitamin ve minerallerden oluşmaktadır. Kas gelişimi ve bağışıklık sistemi açısından son derece yararlı olan kuruyemişler vücudun pek çok fonksiyonu açısından son derece önemlidir.

Bunların yanı sıra kuruyemişler kalp sağlığına da iyi gelmektedir. Omega-3 yağ asitleri ile birlikte kalp sağlığını da destekleyen kuruyemişler kolesterol seviyesini de desteklemektedir.

Antioksidan açısından da zengin olan kuruyemişler vücuttaki hücre asarını azaltmaktadır. Başta kanser olmak üzere kronik hastalıklar konusunda da vücuda destek olmaktadır.

İçerisinde barındırdığı lif içerikler sayesinde kan şekerini dengeleyen kuruyemişler sindirim sürecini yavaşlatması ile glisemik indeksi düşürmeye yardımcı olur.

Belirtilen bu özellikler sebebiyle günlük bir avuç kuruyemiş tüketilmesi önerilmektedir. Kuruyemişler yararlı yağlar içerdiği için günlük tüketilmesi gereken yararları yağları ve mineralleri içerisinde barındırmaktadır.