1 gramınız bile varsa dikkat! Altın fiyatları için 1,5 ay sonrası için acil uyarı geldi

Altın fiyatları her gün en sık araştırılan konuların arasında bulunuyor. Altın fiyatları için açıklamalar peş peşe gelirken, İslam Memiş tarafından da önemli bir açıklama geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in açıklamaları haberimizde..
1 gramınız bile varsa dikkat! Altın fiyatları için 1,5 ay sonrası için acil uyarı geldi

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle altın fiyatlarında 1,5 ay sonrası için ciddi bir uyarı yapıldı. İsrail ve Hamas arasındaki savaşın hız kazanması, altın fiyatlarını hızlı bir şekilde artırdı. Durum bu şekilde olunca, vatandaşlar da altın fiyatlarını araştırmaya başladı.

DOLARIN GÜÇLENECEĞİ İFADE EDİLİYOR

İslam Memiş, açıklamalarına devam ederken, doların 28,50 TL seviyesi üzerinde olduğunu ifade ederek, doların güçleneceğine dair açıklamaların olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dolar, 28.50 Lira seviyesi üzerinde. Orta vadeli programa ve Merkez Bankası beklenti anketlerine baktığımızda doların güçleneceğine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Benim kişisel beklentim de bu yönde. Hem doların yükselmesi hem ons altının yükselmesi beraber olacağından dolayı gram altın 1.900-2.000 TL bandında yılı tamamlayabilir diye tahmin ediyorum. Ancak 2024 yılında gram altında ilk etapta 2.500 Lira seviyesinin hedef olma ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebilirim”

screenshot-3.jpg

İYİ ALIM FIRSATI SUNABİLİR

Uzman isim, açıklamasının devamında ons altının teknik olarak aşağıda olduğunu ifade ederek, “Ons altının tekrar 1.900 dolar seviyesinin altına sarkma ihtimali zayıf!" açıklamasını yaptı. Memiş, bugünün ekonomik koşullarına bakıldığında orta ve uzun vade de yatırımcılara iyi bir alım fırsatı sunabileceğini belirtti.

Haberimiz yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanların açıklamalarında kaleme alınmıştır.