Erkekler aman dikkat! Sadece erkekleri öldüren virüs ortaya çıktı

Tüm dünya son yıllarda ortaya çıkan pek virüs ile karşılaşmaya devam ediyor. Ancak bu sefer Japon Bilim insanlarının yaptığı açıklama ile birlikte yeni çıkan virüsün detayları belli olmaya başladı.
Erkekler aman dikkat! Sadece erkekleri öldüren virüs ortaya çıktı

Japon bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre sadece erkekleri öldüren bir virüs ortaya çıktı. Peki, virüs bulaşıcı mı, belirtileri neler? İşte merak edilen detaylar..

Bilim insanlarının yaptığı çalışmada bir süredir tırtıllar üzerinde deney yapılıyordu. Yapılan çalışmalar neticesinde bir virüsün sadece erkekleri etkileyecek şekilde evrimleştiği ortaya çıktı. Aynı zamanda bu virüsün ileride zararlı böcekleri etkileyerek, böcek türlerini yok edebileceği de ifade ediliyor.

“ÇOK DAHA FAZLA VAKA KEŞFEDİLECEK”

Konu ile ilgili Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü tarafından açıklama geldi. Çalışmayı yazanlardan olan Daisuke Kageyama, “Yakın gelecekte bunun gibi çok daha fazla vakanın keşfedileceğini umuyorum” dedi.

VİRÜS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Virüsün ortaya nasıl çıktığı merak ediliyor. Minami Kyushu Üniversitesi’nde görev alan araştırma teknisyeni Misato Terao virüsü nasıl bulduğunu açıkladı. Üniversitenin terasında hava aldığı sırada tırtılların bitkileri farklı bir şekilde kemirmesi sonucunda bu virüsü bulduğunu söyledi.

ANNEDEN ÇOCUĞA GEÇİYOR

Yapılan araştırmaların devamında, böceklerin hepsinin dişi olduğunu fark etti. Erkek tırtıllar ile bu dişi tırtılların çiftleşmesinden 13 nesil sonra da bu tırtıllardan sadece dişi tırtılların hayatta kaldığı ifade edildi. Erkek tırtıllardan ise sadece 3 tırtıl yaşıyordu. Bu sebeple bu virüs erkek katili bir virüs olarak adlandırıyor. Ne yazık ki bu virüsün anneden çocuklara geçtiği de ortaya çıktı.