MEB resmen gece saatlerinde duyurdu! O derslerle ilgili yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirebilmesi için yeni kararları peş peşe duyurmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre o dersler için önemli bir değişiklik yapılmaya hazırlanılıyor.
MEB resmen gece saatlerinde duyurdu! O derslerle ilgili yeni karar

Konu ile ilgili aktarılan son habere göre 3 branşın ders saatinde yeni bir değişiklik yapılabilir. Bakanlık konu ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde haftalık ders sürelerinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Buna göre bazı derslerin sürelerinin artırılması amaçlanıyor. Peki, o dersler hangileri? Merak edilen detaylar haberimizde

Bakan Yusuf Tekin, haftalık ders sürelerinde değişiklik yapmayı amaçlıyor. Aslında yapılması planlanan değişikliklerin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’nı hazırladığı yeni müfredat kapsamında yapılması hedefleniyordu. Bu durum bir süredir konuşulsa da MEB konuya ilişkin harekete geçeceğini duyurdu.

ÖĞRENCİLER DAHA AKTİF ROL ALACAK

Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında müfredatın sadeleştirileceğini ve bazı konuların lisans düzeyinde olacağını belirtti. Öğretmenlerin koruma altına alınacağını ve derslerde öğrencilerin daha aktif bir şekilde rol alacağı ifade edildi.

2832234-810x458.jpg

MEB YENİ MÜFREDAT NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların detaylarına göre yeni müfredat içerisinde hem sanat hem de spor alanında daha fazla derslerin yer verilmesi bekleniyor. Bakan, resim, müzik, beden ve spor gibi derslerin haftalık sürelerini artırılabileceğini ifade ederken, müfredatın yenilenmesinden sonra daha fazla öğretmen kadrosunun olup olmayacağının da netleşmesi bekleniyor.

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bakanlığın yeni müfredatı 15 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Kulislerde İngilizce Türkçe’nin haftalık ders programındaki saatlerin azalabileceği iddia ediliyor. Ancak konu ile ilgili net bir açıklama henüz bulunmuyor. Müfredatın 2 hafta içerisinde belli olmasından sonra derslerin sürelerindeki değişikliklerin de açıklanması bekleniyor.