Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Elma sirkesinin yararları olarak; sindirimi kolaylaştırması, bağışıklığı güçlendirmesi ve cilt güzelliğine olan faydası birçok insan tarafından bilinmektedir, evde de kolayca hazırlanabilen elma sirkesi ; cilt rahatsızlıklarına, kansere, diyabete, kolesterole iyi gelmesi faydalarına örnek gösterilebilir.
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Kan basıncını düşürür, bakterileri öldüren elma sirkesi  temizlikte ve dezenfekte aracı olarak da kullanılır. Kilolu insanların genelde tercih etmesinin sebebi tokluk hissi vermesidir. Vücudun pH seviyesini dengelemeye yardımcı olduğu için ve doğrudan karaciğere etki ederek yağın yakılmasını da sağlar.

Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Elma sirkesinin kullanımı amaca göre değişmekle birlikte; saçların daha sağlıklı olmasını sağlar, dezenfekte aracı olarak kullanılır, dişlerin beyazlaması için su ile gargara yapılır, bir litre suya bir ya da iki yemek kaşığı oranında bir karışım hazırlanarak ya da bir çay kaşığı sirke ve üç çay kaşığı soda ile yüze maske yapılır. Yapılan maske cilt kuru da olsa yağlı da olsa cilde tedavi olacaktır. Günde iki kez dikkatli bir biçimde yapıldığı sürece sağlıklı bir cilde kavuşmak daha kolay olacaktır.

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin cilde iyi gelmesine örnek olarak; doğal bir cilt toniği olduğu için yüze sürüldüğünde akne oluşumunu engeller. Güneşte kalmış cildi ve güneş yanıklarını rahatlatma ve yatıştırma özelliği ile iyileştirir. Asidik özelliğiyle birlikte cildi derinlemesine temizler, ferhalık yaratır. PH dengesini sağlayan elma sirkesi cildin fazla yağlanmasını engellediği gibi kurumasını da engeller.

Elma Sirkesi Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

Elma sirkesinin iyi geldiği hastalıklar; kan şekerini düzenleyerek diyabete, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelerek kriz riskini düşürmeye ve kolesterole, kanser hücreleri üzerinde iyileştirici etkisi olduğu düşünüldüğü için kansere, midede pH seviyesini dengeleyeceği için asit dengesini sağlayarak reflü sorunu olanlara, suyla birlikte gargara yapılınca boğaz ağrısına, yüksek malik asit içerdiği için soğuk algınlığına, migren ağrısı çeken insanların rahatlaması gibi birçok rahatsızlık örnek gösterilebilir. Faydaları çok fazla olan elma sirkesi her şeyde olduğu gibi fazla tüketilince ciddi zararlar da verebilir.

İlgili Haberler