D vitamini eksikliği olanlar aman dikkat! D vitamini alabileceğiniz besinler uzmanlar tarafından açıklandı

D vitamini eksikliği olanlar aman dikkat! Doktorlar uyarıyor. Eğer sizde de D vitamini eksikliği bulunuyorsa mutlaka doktora başvurmalısınız.
D vitamini eksikliği olanlar aman dikkat! D vitamini alabileceğiniz besinler uzmanlar tarafından açıklandı

D vitamini eksikliği olan vatandaşların dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde D vitamini eksikli olan kişiler oldukça fazla. Son zamanlarda daha da artan bu sorun karşısında uzmanlar uyarıyor. D vitamini eksikliği olan vatandaşlara iyi gelebilecek olan ürünler uzmanlar tarafından açıklandı. Peki D vitamini eksikliğine hangi besinler iyi gelmektedir?

D vitamini eksikliğinin yorğunluk, saç dökülmesi, eklem ağrısı, zayıf bağışlık ve güçsüz kemikler gibi belirtileri vardır. Bu belirtiler sizde de varsa mutlaka bir doktora başvurmanız tavsiye edilmektedir. D vitamini eksikliği teşhisi konduğunda ise gerekirse takviye almanız önerilmektedir. Ayrıca D vitamini eksikliğine iyi gelebilecek bazı besinler de açıklanmıştır. Bu besinler ise haberimizin devamında yer alıyor. 

D VİTAMİNİNE İYİ GELECEK OLAN BESİNLER LİSTESİ 

Mantar

Yoğurt

Yumurta sarısı

Isırgan otu 

Ayran

Tatlı patates

Kırmızı et

Peynir

İstiridye 

Somon

Yulaf 

Maydanoz 

Tereyağı 

Süt

Tavuk eti

Ton balığı ve birçok balık çeşidi de D vitamini eksikliğine iyi gelmektedir.

Uzmanlar tarafından D vitamini eksikliğine iyi gelebilecek olan bu ürünler önerilmektedir. Daha önce de söylendiği gibi eğer D vitamini eksikliği belirtileriniz varsa mutlaka doktora başvurmanız ve gerekirse takviye almanız önerilmektedir. Peki D vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eğer aşağıdaki belirtiler sizde de varsa D vitamini eksikliğiniz olabilir. Mutalka doktora başvurmalı ve gereken takviyeleri almalısınız. İşte D vitamini eksikliğinin belirtileri.;

Vücut ağrısı

Halsizlik 

Yürüme güçlüğü 

Kemik ağrısı 

Güçsüzlük

Saç dökülmesi 

Baş ağrısı

 Depresyon

Aşırı terleme

Kilo vermede güçlük

Sürekli üşüme gibi belirtileri bulunmaktadır.

İlgili Haberler