Baş ağrısını şıp diye kesiyor! 1 damlası yetiyor

Uzmanlar tarafından önerilen o yağ sayesinde migrenden ve uzun süre aç kalmaktan kaynaklanan baş ağrılarına son.
Baş ağrısını şıp diye kesiyor! 1 damlası yetiyor

Ramazan sebebiyle oruç tutan vatandaşlarda tüm gün aç kalmanın ardından iftarda bir anda yemek yenmesiyle birlikte baş ağrısı yaşanabiliyor. Uzun süre aç ve susun kalan vücutta baş ağrısı olması normal. Peki bu baş ağrısı nasıl geçer? Uzmanların önerisi ile bir damlası baş ağrısından eser bırakmıyor ve anında rahatlatıyor.

Baş ağrısının birçok nedeni vardır. Bunlardan en belirgin olanı sters olsa da uzun süre aç ve susuz kalmakta baş ağrısına sebep olmaktadır. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlarda sıkça görülen baş ağrısına kesin çözüm uzmanlar tarafından açıklandı. Baş ağrısını geçiren ve vücudu rahatlatan bitkilerden biri de nanedir. Naneli karışımlar hazırlayarak baş ağrılarından kurtulmak mümkündür. 

MİGREN VE BAŞ AĞRISINA KESİN ÇÖZÜM 

Migren ve sürekli baş ağrısı çeken vatandaşlar ağrılardan kurtulmak için çareler aramaktadır. Nane yağının uzmanlar tarafından baş ağrısına iyi gelen hatta kökünü kazıyan bir yöntem olduğu açıklandı. Nane yağı içerisinde bulunan mentol sayesinde kasların gevşemisine yardımcı olmakla birlikte ağrıyı hafifletmektedir. Ayrıca nane yağı migren ağrılarının sebep olduğu mide bulantılarına da iyi gelmlektedir.  

Uzun süre aç kalmaktan ve gerginlikten ya da stresten  oluşan baş ağrılarına ise nane yağı kesin çözüm olmaktadır. İşte nane yağının faydaları;

Mide bulantısı, baş ağrıları, düzensiz bağırsak sendromu,, soğuk algınlığı gibi birçok sindirim sorununa iyi gelmektedir. Ayrıca yüksek ateşi de düşürmektedir. Nane yağının keskin bir kokusu olduğundan sinüsleri de açmaktadır. Nefes alıp vermeyi kolaylıştırıcı etkisi de vardır. Tıkanan genzi açarak nefes almayı kolaylaştırıcı özelliği de bulunmaktadır. 

İlgili Haberler