Ayak bileklerinde çorap izi bırakanlar aman dikkat! Bu iz o kadar da masum değil

Ayak bileklerinde sık sık çorap izi ile karşılaşıyorsanız aman dikkat. Bu sorunlar ile karşı karşıya olabilirsiniz.
Ayak bileklerinde çorap izi bırakanlar aman dikkat! Bu iz o kadar da masum değil

Çorap giydiğinizde bileklerde kalan o iz aslanda o kadar da masum değil. Çorap satın alırken numarasına bakmadan satın aldığımızda ya da kilo aldığımız da çoparlar bileklerimizi sıkarak iz barıkabiliyor. Fakat bunu çok dikkat etmeniz uzmanlar tarafından önerilmiştir. Uzun çoraplardan bazıları bileklerden ekstra sıkmaktadır. İşte bu sebeple birçok insanda sağlık sorunları oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda bu konuda uzmanlar tarafından uyarılar peş peşe geldi. İşte detaylar. 

Bileklerde kalan çorap lastiği izleri sağlık sorunları oluşturabiliyor. Bu konuda yapılan araştırmalara göre bu izlerin bazı sağlık sorunlarına sebep olduğu açıklanmıştı. Peki çorap izi hangi sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

ÇORAP İZİ NE GİBİ SAĞLIK SORUNLARINA SEBEP OLMAKTADIR?

Bu konuda yapılan araştırmalara göre vücudun yeterince su almaması halinde kan damarlarına zarar verebilmektedir. Hasarlı damarlar çevreleyen dokuda sıvının birikmesine sebep  olmaktadır. Bu birikintiden ise küçük sızıntılar oluşmaya başlayabilmektedir. Bu sıvının ise toplanacağı ortak yerler ayak bilekleridir. Ayak bilekleride görünün bu çorap izleri ise vücudun susuz kaldığını göstermektedir. 

Bununla birlikte eğer varis hastalığınız var ise bacaklardaki damarlar zayıflayarak kalbinize yeterince kan verilememesine sebep olmaktadır. Kan daha sonra bacak damarlarında birikmektedir. Bu da ağrılara ve şişmeye sebep olmaktadır. Varis hastalığı damarlara katkıda bulunan faktörlerden biri haline gelmektedir. Bacaklarınız sürekli çorap izi oluyorsa kanın kalbinize geri akmasına izin vermediğine dair sinyaller veriyor olabilir.

Peki sürekli çorap izi ile karşılaşıyorsanız ne yapılması gerekmektedir. Bu durumda mutlaka ilk olarak doktora başvurmak önerilmektedir. Bacaklarınızdaki şişkinlik hissini rahatlatabilecek bazı öneriler ile bu durumdan da kurtulabilirsiniz. Mesela yemeklerde mutlaka tuzu azaltın. Sağlıklı bir şekilde kilonuzu koruyun. Kompresyon çoraplar kullanın. Alçak topuklu rahat ayakkabılar giyin. Ayaklarınızı bol bol dinlendirin. 

İlgili Haberler