Aç karnına bir bardak bile kahve içenler yandı! Çünkü..

Genellikle sabah uyanamayınca hemen soluğu bir fincan kahvede alıyoruz. Ancak sabahları aç karnına kahve içenlere kötü haber geldi! Eğer sizin de böyle bir alışkanlığınız varsa bu haberimiz sizin için!
Aç karnına bir bardak bile kahve içenler yandı! Çünkü..

Sabahları aç karnına içilen bir kahve insanı kendine getirebilir, iyi de hissettirebilir. Ancak aç karnına içilen kahvenin pek çok zararı bulunuyor. Kafein vücutta uzun süre kaldığı için doğru saatte doğru şekilde tüketmek gerekiyor. Peki, kahve içmenin doğru saati ne?

Kokusu, lezzeti ve tadı ile pek çok kişi tarafından tercih edilen kahve genellikle sabahları zinde olmak isteyenlerin tercihleri arasında bulunuyor. Pek çok kişi kahveyi uyanınca tercih ediyor. Fakat aç karnına içilen kahve başta mide olmak üzere pek çok organa zarar verebiliyor.

kahve2.png

AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK

Aç karnına içilen kahvenin verdiği ilk zarar ne yazık ki mide oluyor. Mide ekşimesi ya da yanmasına neden olabilen kahve bu sebeple sabah içilmemesi gerekiyor. Ancak kahveniz sütlü ve bir şeyler yedikten sonra içiyorsanız bu tür zararları biraz da olsa engellemiş olursunuz.

kahve.png

Aç olan ve henüz bir şey yememiş olan yemek borusunun astarına da zarar verebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yapılan bir araştırmaya göre vücudun uyanmasını sağlayan kortizol seviyesi siz uyanında zirvede oluyor. Bu sırada kafein almaya başladığınızda vücudunuz daha az kortizol üretmeye başlayacaktır. Vücut daha az üretmeye başlayacağı için sizin uyanmak için aç karnına daha fazla kafein almanıza neden olacaktır.

DOĞRU KAHVE ZAMANI

Kahve tüketmek istiyor ve kahveden vazgeçemiyorsanız, mutlaka uyandıktan en az bir saat sonra ve mutlaka bir şeyler atıştırdıktan sonra kahve tüketmeniz öneriliyor. Mide ve yemek borunuza daha az zarar vermek için sütle yumuşatılmış kahveleri tercih edebilirsiniz.