A ve B kan grubu olanlara kötü haber böyle verildi

Bilim insanlarının kan grubu üzerindeki çalışmaları her geçen gün daha da ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre kan grubu A ve B grubu olanlar için ilginç sonuçlar geldi! İşte kan grupları hakkında ortaya çıkanlar..
A ve B kan grubu olanlara kötü haber böyle verildi

Konu ile ilgili çalışma Hindistan’ın başkenti olan Delhi’deki Sir Ganga Ram Hastanesi’nde yapıldı. Yapılan çalışma ile birlikte bütün kan grupları ile koronavirüs salgını arasındaki bağlantı ele alındı. Uzmanlar özellikle A, B, AB ve 0 kan gruplarındaki kişiler için RH seviyeleri hakkında uyarıda bulundu.

0, AB VE RH NEGATİG GRUBU DİKKAT

Uzmanların değerlendirmesine göre kan grubu A ve B olan kişilere koronavirüsün bulaşmasının daha müsait olabileceği belirtildi. Yapılan çalışmalarda tam 2.586 koronavirüs hastası incelendi. Koronavirüste riskin özellikle 0, AB ve Rh negatif gruplarında daha az olabileceği belirtilirken, Rh+ kişilerde riskin yüksek olduğunun altı çizildi. Araştırmanın sonunda ise şu ifadeler kullanıldı:

“Araştırmada, “A, B ve Rh+ kan gruplarına sahip olan kişilerin Covid-19’a yakalanma riski daha yüksek fakat diğer kan gruplarındaki daha düşük. Fakat bu araştırma sonucunda kan grubunun, Covid-19’un ağırlığı ya da ölümü ile ilgili bir bağı olmadığı tespit edilmiştir”

29c424ae-kan-grubu-ogrenme.jpg

“ENFEKSİYON RİSKİ DAHA YÜKSEK”

Çalışmalarda görev alan Dr. Rashmi Rana, “Covid-19 yeni bir virüs ve dolayısıyla kan grubuyla Covid-19’un nasıl bir bağı olduğunu görmek istedik” dedi.

Bir diğer araştırmacı olan olan Dr. Vivek Ranjan ise, “Kan grubu B olan erkekler, kan grubu B olan kadınlara göre hastalığa karşı daha dayanıksız. Kan grubu AB olan 60 yaş üzerindeki hastaların da enfeksiyon riski daha yüksek” dedi.

Yapılan bu araştırmalar neticesinde pozitif kan grubunda olan kişiler için koronavirüse yakalanma riskinin diğer kişilere göre daha yüksek olabileceğinin de altı çizildi.