Yalım; Çevre yoluna 2022 yılında ödenek yok

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak çevre yolunun ve Eşme-Ulubey-Uşak Ulubey karayollarının, 2022 yılında ödenek ayrılmadığı için tamamlanamayacağını ileri sürdü.
Yalım; Çevre yoluna 2022 yılında ödenek yok

Yapımı yılan hikâyesine dönen Uşak çevre yolu ve Eşme-Ulubey ve Uşak Karayolu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yalım, “Bu çevre yolu, 2012 yılında zamanın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın Binali Yıldırım zamanında ihale edilmiş ve 2015 yılında bitirileceği taahhüt edilmiştir. Yapım başlangıç tarihi olan 2012 yılından içinde bulunduğumuz 2022 yılına kadar 3 katı süre geçmesine rağmen bu çevre yolu hala bitirilememiştir.

2012 yılında 88 milyon TL’ye yapılan 30 kilometrelik çevre yolunun maliyeti günümüzde o kadar afaki rakamlara vardı ki; bun rağmen vatandaşların beklentileri karşılanamamış ve yol bir türlü bitirilememiştir.

Firma yetkililerinden ve diğer kanallardan alığımız bilgilere göre, ödenek ayrılmadığı için yaklaşık 30 kilometrelik çevre yolu 2022 yılında da bitirilemeyecektir.

Yine devlet tarafından bütçe gönderilemediği için aynı şekilde Ulubey –Eşme karayolu da 2022 yılı içerisinde tamamlanamayacaktır” dedi.

(SALH KILINÇ / HABER)

TIKLA: https://www.usakgundem.com/politika/gunes-yalimin-dunyadan-haberi-yok-h9790.html