Rusya, Türkiye, İran ve Suriye arasındaki toplantı sona erdi! İşte alınan kararlar

Dörtlü görüşme sona erdi. Ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından toplantıya dair açıklamalar yapıldı.
Rusya, Türkiye, İran ve Suriye arasındaki toplantı sona erdi! İşte alınan kararlar

Rusya, Türkiye, Suriye ve İran arasında yapılan 4'lü toplantı az önce sona erdi. Yapılan bu toplantı Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirildi. 4 ülkenin de Dışişleri Bakan Yardımcıları arasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından müzakereleri sürdürme kararı alındığı belirlendi.

Moskova'da gerçekleştirilen ve Türkiye, İran, Rusya ve Suriye arasında yapılan toplantı az önce sona erdi. Bu dört ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcıları bir araya geldi. Yapılan toplantıda dört ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi ele alındı. Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ele alındığı toplantının sona ermesinin ardından ise Rusya Dışişleri Bakanlığından toplantı ile ilgili açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

 "3-4 Nisan'da Moskova'da Rusya, İran, Suriye ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde dörtlü istişareler yapıldı. Bu ülkelerin (Türkiye ve Suriye) dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi için hazırlık konuları tartışıldı. Katılımcılar doğrudan ve açık sözlü bir şekilde yaklaşımlarını belirlediler ve temasların devam etmesi konusunda anlaştılar" ifadeleri kullanıldı. 

4'LÜ GÖRÜŞME SONA ERDİ

Rusya, Türkiye, Suriye ve İran arasında yapılan dörtlü görüşmeye katılan isimler şöyle; Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan, İran Dışişleri Bakanı’nın Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov isimleri yer aldı. 

Yapılan toplantıda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile bir araya gelen Akçapar yapılan görüşmelerde ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gibi konuların ele alındığı da açıklandı. 

İlgili Haberler