Muharrem İnce; “Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım”

Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem ince, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile ifade vermek için Uşak’a geldi.
Muharrem İnce; “Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz senelerde hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Uşak Adliyesi’nde savunmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Millet Vekilliği zamanında CHP Uşak İl Binası’nda yaptığı açıklamalarda “Haramzade, diktatör ve cahil” kelimelerini kullandığı gerekçeyle Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye dava açıldı. Dava kapsamında Uşak’a gelen Muharrem İnce’yi Uşak Adliyesi önünde çevre illerden gelen parti il başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.

“Muhalefet seçim zaferi yaşıyor”

Burada parti aracında açıklamalarda bulunan Genel Başkan İnce, muhalefetin son günlerde seçim kazanmışçasına erken seçim zaferi yaşadığını, bir projelerinin olmadığını ve tek güvencelerinin dolardaki artış olduğunu belirtti. Açıklamalarında Başkan İnce, “Son günlerde muhalefet erken bir seçim zaferi yaşıyor. Sanki olmuş, bitmiş ve seçim kazanılmış. Güvendikleri tek şey; Dolar 14 TL oldu. ‘Projen var mı?’ Proje yok. ‘Nasıl yapacaksın?’ Önce Tayyip’i gönderelim sonra bakarız. Bu proje değil ki. Bak ben söylüyorum. Evet, önce Tayyip’i göndereceğiz, doğru. Üretim ekonomisi kuracağız, rekabete açık kamu ihale kanunu kuracağız, Türkiye’yi geleceğe hazırlayacağız, dijital teknolojiyi kuracağız, tarımı destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İnce; “Söylediklerimin arkasındayım”

Açıklamaların ardından 3.Asliye Mahkeme Salonu’na giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iddianameyi okuduğunu, savunma için ek talebi bulunmadığını ve savunmasını yapmaya hazır olduğunu söyledi. Başkan İnce, yapmış olduğu savunmada “Ben yaşamım boyunca hukukçu olmak istedim. Fizikçi oldum ama tarihi davalara da tanıklık ettim. Bugün de tarihi bir davada olduğumu düşünüyorum. Bir insana ‘Cahil’ demek suç değil. Suç olsaydı Tarihçi İlber Ortaylı’nın ağırlaştırılmış ceza alması lazımdı. Erdoğan da bana ‘Cahil, edepsiz ve eşek yine eşektir’ dedi. 1071 Malazgirt Zaferi’ni anlatırken ‘Gülle yağdırılıyordu’ ifadelerini kullandı. O dönemde gülle yok. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ ifadesini kullandı. Ekonomide böyle bir tabir yok, ekonomi cahili. Kendisinin bana zamanında dediği ‘Cahil’ kelimesini ben ona iade ettim. Söylediklerimin de arkasındayım, vereceğiniz karara da razıyım” dedi.

Savunmasına devam eden Muharrem İnce, “Diktatör sözü 2016 senesinde söylenildi. O zamanlar henüz anayasa değişmemişti. Yürütme başında başbakan var. Bu kendisini ilgilendiren bir durum değil dolayısıyla. Neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gocundu?” şeklinde savunmasına devam etti. “Haramzade” kelimesine ilişkin de savunmasını yapan Muharrem İnce, “Haramzade” değil “Haramzadeler” dediğini, orada çoğul ifade kullanıldığını ve 1912 senesinde kullanılan bu kelimenin 2022 senesinde de söylenmesi gerektiğine ve suç olmadığına inandığını belirtti. İnce ve taraf avukatlarının alınan savunmalarının ardından mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme salonundan ayrılan İnce, vatandaşların destekleriyle parti arabasına giderek kentten ayrıldı.

(KAYNAK /İHA)

İlgili Haberler