Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse vergiler konusunda yeni bir adım atacağını açıkladı

CHP Lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu İzmir'de düzenlenen Kongreye katıldı. Katıldığı bu Kongrede cumhurbaşkanı olursa yapacağı şeylerden bahsetti.
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse vergiler konusunda yeni bir adım atacağını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçildi. Geçtiğimiz haftalarda Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı olaylı bir şekilde açıklanmıştı. Bunun ardından diğer partilerin ve ittifaklar'ında cumhurbaşkanı adayları netleşti. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eğer Cumhurbaşkanı olarak seçilerse yapacakları anlattı. Vergi ile ilgili yeni bir sistemin getirileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu yeni sistemden bahsetti. 

İzmir'de düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresine katılmak için İzmir'e gelen Kılıçdaroğu burada önemli açıklamalarda bulundu. İzmirliler tarafından güzel karşılanan Kılıçdaroğlu burada vergi ile ilgili 'Millet İttifakı olarak Ulusal Vergi Konseyi kuracağız dedik.' şeklide konuştu. Bu konsey ile 85 milyondan alınan vergilerin tek tek nerelere gideceğininin raporlanacağını ve Resmi Gazete'de yayınlanacağını açıkladı. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU VERGİ İLE İLGİLİ YAPILACAKLARI AÇIKLADI

İzmir'de düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresine katılmak için İzmir'e giden Kılıçdaroğlu burada yoğun ilgi ile karşılaştı. Burada yapmış olduğu açıklamalarda ise cumhurbaşkanı seçilirse vergi ile ilglii bazı düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun halkına hesap vermesi gerekir. İktidar sahipleri eğer halka hesap veremiyorlarsa orada demokrasi yoktur. Demokrasinin varlığı halktan toplanan vergilerin hesabının halka verilmesi ve devlette saydamlığın sağlanmasıdır." diyerek vatandaştan toplanan vergilerin şeceresinin tutulacağını ve bunun vatandaş ile paylaşılacağını açıkladı. Böylece herkes vatandaşlardan toplanan vergilerin nerelere harcandığını bilecek diyerek bu konuda 6'lı Masa ile anlaşma sağlandığını ve imzaların atıldığını açıkladı. 

İlgili Haberler