İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; “Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi esnafının cebinden elini çek”

Uşak Belediyesi tarafından yapılmak istenen İsmetpaşa Caddesi yenileme ve güzelleştirme çalışmasında tüm maliyetin esnaf üzerine yıkılmasına tepkiler sürüyor.
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; “Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi esnafının cebinden elini çek”

Çok sayıda İsmetpaşa Caddesi esnafının kendilerine tebliğ edilen karara itiraz ettiğini belirten İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, esnafın belediyeye karşı çok öfkeli olduğunu belirterek; “Uşak Belediyesi, lütfen elinizi İsmetpaşa Caddesi esnafının cebinden çekiniz” şeklinde sert bir çıkış yaptı.

Cadde esnafını tek tek dolaştığını ve görüşlerini aldığını söyleyen Savaş, “Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde var olma savaşı veren esnafa bir yazı göndermiş. Yazıda; “İlimiz İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinde cephe alan binalarda cephe düzenleme işinin 5393 Sayılı Belediye İş Kanunun 71. Maddesi gereğince projesi doğrultusunda; mantolama, boya, kaplama, doğrama, korkuluk, levha vb, işlerinin toplam maliyetinin tamamının mülk sahipleri tarafından karşılanması şartı ile belediyemiz tarafından gerçekleştirilmesi” deniliyor.

 İçerisinde bulunduğumuz pandemi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı doğru dürüst dükkanını açamamakta, SGK primlerini, vergisini ve borcunu ödeyememektedir. Esnafın ağzını bıçak açmamaktadır.” yorumunda bulundu.

“BU KONU AKP’Lİ MÜTEAHHİTLERE BIRAKILAMAZ”

İyi Parti olarak böyle bir olumsuz ortamda bu uygulamanın yapılmasının doğru olmadığını düşündüklerini belirten Savaş, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

“Bununla beraber bu uygulamayı esnafın üzerine yıkarsanız, esnaf bunun altında kalır. Türkiye’de birçok belediye tarafından yapılan uygulamalar var. Mesela, uygulama maliyetinin yüzde 50’sini esnaf, yüzde 50’sini belediye karşılayabilir.

Ayrıca; böylesine önemli bir proje hayata geçirilirken, konu ile ilgisi olan Uşak Mimarlar Odası, Uşak Mühendisler Odası gibi yerel STK’ların,  yerel tarihçi ve kent tarihi uzmanların görüş ve fikirleri alınmak zorundadır.

Biliyoruz ki; AKP’li belediyelerinin en mahir olduğu konu müteahhitliktir.  Fakat bu konu; AKP’li müteahhitlere bırakılmayacak kadar önemli bir konudur.

Son olarak, AKP’li Uşak Belediyesi’ne söyleyeceğim söz şudur: “Lütfen İsmetpaşa Caddesi esnafının cebinden eliniz çekiniz.”

www.usakgundem.com olarak 12 Şubat 2021 tarihinde “Belediye Çalsın İsmetpaşalılar Oynasın” başlığı ile bu olayı Uşak kamuoyuna biz duyurmuştuk.

https://www.usakgundem.com/guncel/belediye-calsin-ismetpasalilar-oynasin-h7059.html

(SALİH KILINÇ/ HABER)