İYİ Parti Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz ettiği dilekçeyi YSK temsilcisine sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına İYİ Parti'den itiraz dilekçesi geldi. Dilekçe YSK temsilcisine sunuldu.
İYİ Parti Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz ettiği dilekçeyi YSK temsilcisine sundu

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına itiraz ettiğini duyurdu. 2023 yılı seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı geçtiğimiz haftalarda kesinleşti. Ardından cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Cumhur İttikafı'nın cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK'ye bildirdi. YSK tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığı kabul edildi. Ardından İYİ Parti tarafından bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edildiği açıklandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tarafından YSK temsilcisine verilen bir dilekçe ile Erdoğan'ın adaylığına itiraz edildiği açıklandı. Poyraz YSK binasının önünde basın açıklama yaptı. Burada yapmış olduğu açıklamalarda Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz ettiklerine dair dilekçenin YSK'ye verildiğini açıkladı.

Poyraz; "Bununla ilgili YSK temsilcimiz Mustafa Tolga Öztürk'e olası Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesine ilişkin, Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'na ilişkin ilgili maddeleri, teknik detayları içeren dilekçemizi bugün verdik." şeklinde konuştu. 

İYİ PARTİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının YSK'nin Resmi Gazete'sinde yayınlanmasının ardından listede yer alması halinde dilekçenin işleme geçeceği de açıklandı. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz cumhurbaşkanının en fazla iki defa seçileği hususu hatırlatarak bu maddenin 2007 yılında Anayasa'da yer aldığını ifade etti. 2017 yılında yapılan değişiklik ile bu hususta herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Poyraz konuşmalarına şöyle devam etti; "Dolayısıyla şu anda hepimiz biliyoruz ki ilk olarak 2014 yılında, ikinci kez de 2018 yılında Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmişti. Cumhurbaşkanlığı makamı sabit olduğuna göre, hala cumhurbaşkanı sıfatını taşıdığına göre bundan sonraki seçimde de üçüncü kez adaylığı söz konusu olacaktır. Anayasa'da da bu çok net bir şekilde ifade edilmiştir." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler