Erbakan Cumhur İttifakı'na katılma sebeplerini açıkladı! Ülkeyi CHP zihniyetine teslim ettiniz suçlamalarına maruz kalmak istemedik

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan cumhurbaşkanı adaylığından istifa ederek Cumhur İttifakı'na katılmalarının sebebini canlı yayında açıkladı.
Erbakan Cumhur İttifakı'na katılma sebeplerini açıkladı! Ülkeyi CHP zihniyetine teslim ettiniz suçlamalarına maruz kalmak istemedik

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tek başına cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı. Daha sonra ise adaylık için YSK'ya başvurdu. Başvurusu kabul gören Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan daha sonra ise adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Erbakan katıldığı canlı yayında neden adaylıktan istifa edip Cumhur İttifakı'na katıldıklarını anlattı.

Erbakan konuşmalarında şu ifadelere değindi; "Ülkemizin 60-70 yıl sonra yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz' suçlamasıyla muhatap olmak istemedik. Çünkü bizim bu mutabakatı sağlamayıp, adaylığa devam etmemiz durumunda böyle bir ihtimal olması söz konusuydu." şeklinde konuştu. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katılmış olduğu canlı yayında Türkiye'nin gündemine dair konulara değindi. Yaklaşan seçimler için yapılan adaylık başvuruları ile ilgili konuşan Erbakan ilk etapta yola yalnız devam edeceklerini açıklamıştı. Ardından Cumhur İttifakı'na katıldıkları açıklanda. Hal böyle olunca cumhurbaşkanı adaylığından istiifa eden Erbakan bu durumun sebebini açıkladı. 

ÜLKEYİ CHP ZİHNİYETİNE BIRAKTINIZ SUÇLAMALARIYLA MUHATAP OLMAK İSTEMEDİK

Yeniden Refah Partisi Erbakan adaylıktan çekildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile prensipler konusunda uzlaştıklarını bildirdi. Erbakan konuşmalarında şu ifadeleri kullandı; "Ülkemizin 60-70 yıl sonra yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz' suçlamasıyla muhatap olmak istemedik.

Çünkü bizim bu mutabakatı sağlamayıp, adaylığa devam etmemiz durumunda böyle bir ihtimal olması söz konusuydu. Karşı blokta tüm sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini görmemiz. FETÖ unsurlarının tamamen karşı bloğa destek olduğunu görmemiz.

Hatta PKK mensuplarının açıkça yaptıkları açıklamalarla mevcut iktidarın devrilmesi ve karşı bloğun iktidara gelmesi için destek olduklarını görmemiz, bu bloğun kazanmasına vesile olmak istemedik." dedi. 

İlgili Haberler