İsmail Güneş: “Halkı yalan yanlış bilgilendireceğinize keşke bize sorsaydınız”

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, İYİ Partililerin Bozkuş köyünde bulunan okul binasının tadilat çalışmalarının ödenek yokluğu nedeni ile yapılmadığı iddialarına sert tepki gösterdi.
İsmail Güneş: “Halkı yalan yanlış bilgilendireceğinize keşke bize sorsaydınız”

Güneş; okul tadilatında yaşanan gecikmenin proje farklılığı ve kur artışında yaşanan artıştan sonra müteahhidin vazgeçmesinden kaynaklandığını, Burada eğitim gören çocukların geldiği en uzak köyün, kent merkezine 10 kilometre bile uzaklıkta olmadığını, bu mesafenin 2 saat gidiş, 2 saat geliş olmak üzere öğrencilerin 4 saatinin yolda geçirdiği gibi iddiaların gerçek olmadığını kaydederek; “Halkı yalan yanlış bilgilendirmek yerine kendilerine danışması gerektiğini belirtti.

Eğitime en büyük yatırımların AK Parti döneminde yapıldığına dikkat çeken Güneş, “Durmuş Yılmaz Merkez Bankası başkanıyken memleketi Uşak’a hiç bir yatırım yaptırmış mı? diye sordu?

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve Merkez Bankası eski Başkanı İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın Bozkuş köyüne giderek tadilat nedeni ile boşaltılan okul binası ile ilgili açıklamaları “Yalan ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak” olarak niteledi.

“Çocukların 4 saat yollarda perişan olduğu iddiası doğru değil”

İşte AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’in Uşak Gündem'e yapmış olduğu çok özel açıklamaları:

“Uşak merkez, Eşme ve Banaz ilçelerinde bazı okullarımızda güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Uşak Milletvekili olarak hepsine yapım işlemleri yakinen takip ediyorum.

Bozkuş Köyünde okulun depreme dayanıksız olduğu tespit edilince karot alındı ve ölçümler yapıldı. Bakanlık ihaleye çıktı. İhale sonrası tekrar alınan karotlarda farklılıklar tespit edilince yeniden projeler yapıldı ve bu kez Uşak İl Özel İdaresi ihaleye çıktı. Gecikmenin ilk nedeni; projede oluşan bu farklılıktan dolayı yaşanan gecikme oldu.

İkinci nedeni; kur farkında yaşanan artış sonrası işi üstlenen müteahhidin işi yapmak istememesi oldu. Devletimiz yüzde 30 artırıma gitmesine rağmen işten çekilmek istedi.

Ayrıca taşımalı sitemle merkeze taşınan çocukların en uzak köyü Uşak’a 10 kilometre bile değil. Çocukların sabah 2 saat, akşam 2 saat olmak üzere 4 saatlerin yolda geçmesi ve perişan olmaları söz konusu değildir. Burada da halkımızın yanlış bilgilendirilmesi söz konusudur.

Okul tadilatı İYİ Partililerin iddia ettiği gibi parasızlıktan ve ödenek yokluğundan gecikmiş değil. Halkı yalan yanlış bilgilendirmek yerine keşke bizlere danışsaydılar. Kendilerine gereken bilgileri verir, işin doğrusunu anlatırdık. “

“Eğitimden Elinizi Çekin”

Cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına en çok yatırımın AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını belirten Güneş; “AK Parti iktidarı döneminde 343 bin derslik yapıldı. Şu anda Uşak’ta bulunan 3400 derslikten 1440 adedi AK Parti döneminde yapıldı. Mevcut okulların yarısı kadar okul yapmışız.

Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısı bizim dönemimizde ilkokullarda 36’dan 23’e, ortaokullarda 33’den 23’e düştü. İlimiz Uşak’ta ise ilkokullarda 18, ortaokullarda 19 öğrenci düşmektedir.

Yine AK Parti döneminde 1 milyon 100 bin öğretmenin 750 bini atandı. Milli Eğitim Bakanlığına bütçeden ayrılan pay yüzde 6 dan yüzde 10,5’a çıkarıldı” dedi.

Merkez Bankası Başkanıyken Uşak’a ne hayrın dokundu?

Geçtiğimiz Ekim ayında 14 yaşında bir kızın Uşak Lisesine gitmek istediği sırada araç altında kalarak can vermesinden sonra, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüğünü belirten Güneş, “Sayın Bakanımız bu okulumuzun önüne üst geçit yapılması için derhal talimat verdi ve üst geçit yapımına başlandı.

Banaz, Eşme Saraycık, Yeşilkavak ve Sıtkı Çetin okul binalarında da sorunlar var. Devletimiz sorunları gidermek için elinden geleni yapıyor. Milli Eğitime bu kadar yatırım yapılmışken bu hizmetleri eleştirmek doğru değil.

Bende Sayın Durmuş Yılmaz’a şunu sormak isterim: “Uşaklısınız, Merkez Bankası Başkanlığı döneminizde Uşak’a yaptığınız bir eseriniz var mı? “ şeklinde sordu.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

https://www.usakgundem.com/politika/koylu-300-cocuk-okul-yollarinda-perisan-oluyor-h9820.html