Köylü 300 çocuk okul yollarında perişan oluyor

Merkeze bağlı Bozkuş köyünde bulunan ve 12 köyden gelen yaklaşık 300 çocuğun eğitim gördüğü ilk ve ortaokul binaları, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile bir yıl önce öğretim ve eğitime kapatıldı.
Köylü 300 çocuk okul yollarında perişan oluyor

Taşımalı sistemle şehir merkezindeki okullara götürülen çocukların gidiş geliş toplam 4 saatlerini yolarda geçmesi aileleri isyan ettirdi.

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ile Bozkuş köyüne gelerek ailelerin sıkıntılarını dinledi ve burada bir basın açıklaması yaptı.

“Bu eğitim sistemi işlevini yitirmiş ve çürümüştür”

Kuvayi Milliye Kahramanı İbrahim Tahtakılıç’ın köyü Bozkuş’tan tüm Uşak halkına seslendiğini kaydeden İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “Bugün size işlevini yitirmiş bir eğitim sisteminin çürümüş bir yanını anlatacağız.

Bu arkamda görmüş olduğunuz okul binası 12 köyümüzün çocuğuna hizmet veriyordu. Bozkuş, Ortaköy, Karlık, Çarıkköy, Altıntaş, Mesudiye, Kılcan, Bozköy, Göğem ve Gücer köylerinin çocukları bu okula eğitim almaya geliyorlardı. Daha sonra bu binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile güçlendirme yapılmasına karar verilmiş, bu yıl 2. Döneme. Yetiştirilme sözü verilmesine rağmen ilgisizlikten dolayı tadilat yapılmamıştır. Gelecek yılda yapılacağa benzemiyor.

Bu sürede çocuklarımız taşımalı sistemle kent merkezine taşınıyor. Araçlar, çocukları köy köy saatlerce topluyor. Sonra kent merkezine götürüyor. Değişik mahallelerde bulunan çeşitli okullara bırakıyor. Sabah yaşanan olaylara akşam okul çıkışında tersinden tekrar yaşanıyor.

Suriyelilere binlerce ücretsiz konut yapmakla öğünen iktidarın, Uşak’ın Bozkuş köyünde bulunan okulun tamiratı için para yok demesini kabul etmiyoruz” dedi.

Yılmaz; “Ortada halledilmeyecek bir sorun yok sadece beceriksizlik var”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Uşaklı Durmuş Yılmaz’da yaptığı konuşmada; “Burada benim anladığım; özellikle soğuk kış sabahlarımızda çocuklarımız alacakaranlıktan yataklarından kalkıp 2 saatlerini yolda geçiriyorlar. Aynı şekilde 2 saatte akşam yine yolda olmak üzere toplam 4 saatleri yolda geçiyor. Zaten bu çocukların fiziki yapısı bu kadar ayakta kalmayı kaldıramaz.

Ortada halledilemeyecek bir sorun yok. Bu mağduriyeti giderebilmek için ciddi bir maddi kaynağa ihtiyaç yok. Bu mağduriyeti giderebilmek için biraz hoşgörü, biraz empati ve biraz planlama ve programlama ile kolayca çözülebilir. Sorun, öngörüsüzlük, plansızlık ve beceriksizliktir. Bu ülkede kaynak israfından başka bir şey yok

Uşak Vali Vekilimizden ricamız, yaz döneminde yavrularımızın ve ailelerinin mağduriyetini gidermeleridir. Bu çok zor bir şey değil” şeklinde konuştu.

Köylü öğrenci velileri de çocuklarının okula giderken sabah, akşam saatlerce yollarda perişan olduğunu bu sorunun bir an önce giderilmesini beklediklerini dile getirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)