Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması! MHP ile ortak adaylar mı çıkarılacak?
Türkiye’de siyasi partiler Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklara başladılar. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın ne şekilde hareket edecekleri merak konusu oluyor. Millet İttifakı’nın İYİ Parti çatlağı yaşanıyor. Meral Akşener yaptığı açıklamada tüm siyasi partilere mesaj göndermiş ve herkesin kendi adayları ile seçime girmelerini teklif etmişti. Tüm bu siyasi ortamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerle alakalı olarak açıklamalarda bulundu.
YEREL SEÇİM PLANI!
Cumhur İttifakı’nın büyük bir uyum içerisinde yoluna devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ittifak içerisinde oturmuş bir yapımız bulunuyor. Biz bu oturmuş yapı ile yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Yerel seçimlerde hedefimiz Türkiye’nin 81 ilinde en ideal adaylarımızı bulup bunlarla beraber yola devam etmek. Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerimizi, depremle yıkılmış 11 ilimizi, tüm bunları masaya yatırıp buralarda güzel bir çıkış yakalayacağız. Bu çıkışla beraber 31 Mart seçimlerinde de hedefimize ulaşmış olacağız. Yola böyle devam etme niyetindeyiz.” dedi.
Yerel seçimlerde ittifak içerisinde kalmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Cumhur İttifakı ile yola devam ediyoruz ama anladığın kadarıyla muhalefette pek istişare zemini yok. Biri iş birliği yapacağız diyor diğeri ayrılıyoruz açıklaması yapıyor. Meral Akşener’in yaklaşımı pazarlıkta el yükseltmektir. Geride bıraktığımız seçimlerde tutarsız hareketlerini gördük. Seçim yaklaştıkça aynı durumları göreceğimizi tahmin ediyorum. Bunlar kimlerle, hangi pazarlıkları yaptılar geçtiğimiz seçimde. Bunların bir kısmı ortaya çıktı, bir kısmı ise ilerleyen günlerde ortaya dökülür.” ifadelerini kullandı.
İlkokul, ortaokul ve lise! Milli Eğitim Bakanı son dakika duyurdu, tüm kademelerde yasak oldu!
MHP İLE ORTAK ADAY MI ÇIKARILACAK?
MHP ile ortak aday konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MHP ile oturup hangi ilde, hangi aday ile kazanırızın hesabını yaparız. Görevlendireceğimiz arkadaşlar bu çalışmayı yaparlar ve nihai kararı da Devlet Bey ile biz veririz. Bizim bir sıkıntımız yok. Millet bize hangi istikameti çizmişse o istikamette devam ediyoruz. Devlet bey ile de son görüşmemizde bu konuları değerlendirdik. Cumhur İttifakı’nın en iyi şekilde temsil edecek adaylarla yola çıkacağız. MHP ile ortak aday meselemiz yoktur, olmaz da. Adaylar için henüz erken, çalışmalar bitsin açıklarız.” dedi.