Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Cumhurbaşkanlığı seçimi için kritik gün

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması beklenen 2023 seçimleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bir açıklama yapacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Cumhurbaşkanlığı seçimi için kritik gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Cumhurbaşkanlığı seçimi için kritik gün - Türkiye'nin gündeminde yer alan 2023 Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha  önceki açıklamalrında 2023 seçimi için 14 Mayıs tarihini işaret etmişti.Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle sseçimlerle ilgili çalışmalara kısa bir ara verilirken siyaset masaları yeniden hareketlenmeye başladı. 

ERDOĞAN, BUGÜN SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLAYACAK

2023 seçimi için 14 Mayıs tarihi dile getirilirken netleşen bir tarih ise henüz bulunmuyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün alacağı kararla seçim tarihi resmi olarak netleşmiş olacak. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart Cuma 2023 tarihi ile saat 14.00'da seçim kararını açıklayacak. Açıklamanın ardından 2023 seçimi için süreç başlayacak ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim takvimi belirlenecek. 

CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 14.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçime ilişkin açıklama yapacak. Seçim tarihinin açıklanmasının ardından sandığa giden seçmen hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek. Bugün yapılacak açıklamının ardından netleşecek olan sürecin ardından ülkemizde seçim hareketliliği başlayacak.
 

İlgili Haberler