Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir?

Bugün Ata İttifakı tarafından yapılan açıklama ile birlikte yeni Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğu öğrenildi. Sinan Oğan hakkında merak edilenler arttı.
Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir?

Bugün Ümit Özdağ tarafından yapılan açıklama ile birlikte Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğu öğrenildi. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olması ile gündeme gelen Sinan Oğan'ın kim olduğu ise kısa süre içerisinde en çok merak edilenler arasında yer aldı. 

SİNAN OĞAN KİMDİR? 

1 Eylül 1967 Iğdır Melekli doğumlu olan Sinan Oğan aslen Azeri kökenli bir ailenin çocuğudur. Türk stratejik araştırmacı ve siyasetçi olan Oğan, Marmara Üniversiyesi İİBF mezunu olarak yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlamıştır. Ardından Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaparak Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından 'Devlet Nişanı' olarak taltif edilmiştir. 

Akademik kariyerinin yanı sıra 2011 senesinde Türkiye genel seçimlerinde MHP'den Iğdır milletvekili olarak seçilmiştir. Bunun yanı sıra da Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri olmuştur. 2015 senesinde MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, dava açarak kazandığı dava soncunda partiye dönmeye hak kazanmıştır. 2017'de ise yeniden partiden ihraç edilmiştir. 

Şimdi ise Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gündeme gelmiştir. 

İlgili Haberler