CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da açıklama yapıyor

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da konuşuyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da açıklama yapıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da açıklama yapıyor - Kamuoyunda Altılı Masa olarak adlandırılan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu, deprem bölgesi Hatay'ı ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor.

''85 MİLYONU KUCAKLAMAK BOYNUMUN BORCU''

14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkablığı seçimleri için hazırlıklarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklamak boynumun borcu. Zor günlerden geçiyoruz, acılarımız yoğunlaşıyor. Acılarımızı hafifletmek için her birimiz her türlü fedakarlığı yapıyoruz, biliyorum. Bazı acılar var ki, onlar yüreğimizin bir köşesinde devamlı durur. Bu acılardan birisini sizler de bizler de yaşıyoruz." ifaderlerine yer verdi. Depremin yarattığı acının dünya üzerinde de ses bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Birlikte olmak, beraber olmak gibi hasleti asla unutmayacağız." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz. Vatanımız da bizim için değerlidir." Deprem bölgesine gelirken mezarlık ziyaretinde bulunduklarını ileten Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ''Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat, 'Bayrakları indirin' diye. Bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur." ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Depremin olduğu andan itibaren hepimiz hareket halindeydik. Depremin olduğu yerde büyük bir travma vardı, o şoku atlatmamışlardı. Ama Anadolu'dan binlerce insan geldi. Arama kurtarma ekipleri, yiyecekler... Ekrem İmamoğlu koordinatör olarak görev yapıyor. Kendisine teşekkür ederim.6693 kişi İBB koordinatörlüğünde görev yaptı. Görev yapanlara da teşekkür ederim." dedi. 

LOGO GÖRÜNDÜ 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'da yaptığı konuşmada seçimlerde kullanacağı logo da belli oldu. Sahneye ilk kez yer alan logo dikkati çekerken sosyal medyada gündem oldu.

İlgili Haberler