Bakan canlı yayında son dakika açıkladı! Resmen tüm bölgeye yayıldı

Gelen bir son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı bir programın canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, açıklamasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değerlendirirken, problemin daha büyük olduğunu söyledi.
Bakan canlı yayında son dakika açıkladı! Resmen tüm bölgeye yayıldı

Bakan Fidan, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Problemin artık İsrail ve Filistin’den daha büyük olduğu ifade ederek, "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız" dedi.

"BİZ HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulunan Hakan Fidan, ABD’de Gazze diplomasilerine ilişkin şunları söyledi:

“Her türlü görüşme iki devletli çözüm üzerine olmalıdır. Bu sorun artık İsrail ve Filistinlilerden büyüktür ve tüm topluma mal olmuştur.' ifadelerini kullandı. Bakan Fidan garantörlük için de iki devletli çözüm olmalı o zaman Türkiye her katkıyı vermeye hazırdır. İsrail'in arkasında Batı var, o zaman Filistin'in arkasında da bölge ülkeleri olmalı' açıklamasında yaptı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi biz her türlü katkıya hazırız"

headline-2.jpg

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

“BÖLGESEL DEVLETLER SORUNU ÜSTLENMELİ”

Bölgesel devletin sorunu üstlenmesi gerektiğini ifade eden Hakan Fidan, yaptığı açıklamasının devamında, “Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler, sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" dedi.

Bakan Fidan, konuşmasında İsrail ve Gazze arasındaki savaşta bölgedeki aktörlere çağrı yaparak, sorunun artık çok daha büyük olduğunu söyledi.